Politic

Organizaţia judeţeană a PSD şi-a exprimat solidaritatea cu Liviu Dragnea

Carmen Dumitrescu

Cercetarea lui Liviu Dragnea în calitate de învinuit într-un dosar al DNA a generat până acum dezbateri numeroase. Oameni din partid, dar şi din afara lui s-au solidarizat cu Liviu Dragnea, mulţi considerând că acuzaţiile care i se aduc sunt lipsite de substanţă, comportamentul lui Dragnea în campania electorală şi în alegeri fiind unul firesc pentru orice om politic, aflat la conducerea unui partid.

În cursul zilei de duminică, 9 septembrie, la sediul PSD Teleorman a avut loc o conferinţă de presă la care au fost prezenţi primarii principalelor oraşe din Teleorman, alături de europarlamentarul Viorica Dăncilă, toţi transmiţând opiniei publice acelaşi mesaj, al solidarităţii lor cu Liviu Dragnea. Astfel, politicienii PSD prezenţi la întâlnirea cu presa au ţinut să precizeze că în campania electorală pentru Referendum şi la scrutinul cu pricina ei s-au implicat ca echipă, astfel că solidaritatea lor cu preşedintele partidului era o atitudine de-a dreptul normală. Cea mai fermă în convingeri a fost Viorică Dăncilă, care a precizat că Liviu Dragnea este acum, în mod cert, ţinta răzbunării lui Băsescu: “Dacă ne amintim alegerile prezidenţiale din 2009, atunci trebuie să ne amintim şi că la Paris, bunul simţ ne demonstra că era imposibil ca acolo să se voteze într-un număr atât de mare. Atunci totul a fost pus sub tăcere, pentru că situaţia convenea lui Traian Băsescu şi PDL iar acum, când nu le convine rezultatul, încearcă să atace la oameni care au vizibilitate, oameni care sunt foarte susţinuţi şi iubiţi de populaţie. Capetele de acuzare pentru Liviu Nicolae Dragnea sunt, în fapt, nişte fapte fără temei, încercând să atragă atenţia de la faptele cu adevărat grave care se întâmplă şi care ar trebui să îi preocupe pe români. Eu cred că dacă ar trebui cineva cercetat în România, acela nu ar trebui să fie Liviu Nicolae Dragnea, nici cei 7,4 milioane de cetăţeni care au votat, ci DNA-ul ar trebui să se sesizeze pentru cei care au boicotat referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, pentru că votul este un drept constituţional şi fiecare are dreptul de a şi-l exercita fără presiune”.

Foarte vehement în această situaţie a fost şi secretarul exexutiv al partidului, Timotei Stuparu, care a constatat însă şi nişte deficienţe ale guvernării şi ale modului în care PSD şi-a exercitat puterea în teritoriu: “Cazul Dragnea este un caz tipic de discreditare, pentru că acum se doreşte discreditarea partidului şi a alianţei. DNA este o instituţie de poliţie politică care şi-a îndreptat acum atenţia asupra lui Liviu Dragnea. Însă, Liviu Dragnea a făcut ce trebuia să facă orice om politic aflat la conducerea unui partid într-o campanie electorală. Noi, cei care am făcut echipă cu dânsul, putem fi de asemenea traşi la răspundere, deci ne solidarizăm cu Liviu Dragnea. PSD este alături de Liviu Dragnea pentru că a făcut ce trebuie să facă orice politician într-o campanie electorală. Noi, ca şi echipă, suntem alături de Liviu Dragnea, care trece acum printr-o acţiune menită să intimideze şi oamenii din teritoriu. Pentru că au pierdut alegerile, PDL vrea acum să-i pedepsească pe cei din PSD. Evident, avem şi noi o parte din vină… Câte probleme s-au găsit la Videle după exerciţiul lui Militaru, lumea a aşteptat să se întâmple ceva, să se lase cu efecte, câte nu s-au întâmplat la spitalul judeţean unde s-a furat atâta, doamna aceea responsabilă de situaţia de acolo a fost promovată la Curtea de Conturi Bucureşti. Noi suntem la guvernare. Niţulescu umblă slobod peste tot, nu are nici un fel de problemă. Oamenii acuma cred că am minţit noi, pentru că oamenii ăştia nu păţesc nimic când suntem noi la putere. Aşteptăm acum rezultatele auditărilor, că am vorbit înainte de locale de nenorociri în ţara asta, vrem să vedem măsurile propuse, ca să-mi păstrez încrederea în continuare în acest partid. Puterea nu se dă, puterea se ia. Şi nu se poate exercita puterea în teritoriu cu oamenii lor… ”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.