Politic

Organizarea birourilor parlamentare a ajuns pe ultima sută de metri

Carmen Dumitrescu

Noii parlamentari de Teleorman au ajuns în etapa organizării birourilor parlamentare în teritoriu iar autoritatea judeţeană sprijină demersurile lor în măsura posibilităţilor avute la dispoziţie. Ca atare, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Teleorman de săptămâna trecută, Adrian Gâdea a făcut precizarea că toţi parlamentarii care mai doresc să închirieze spaţii în cadrul Palatului Administrativ pentru organizarea de cabinete parlamentare, pot face acest lucru în perioada imediat următoare. De altfel, Consiliul Judeţean Teleorman a emis şi o adresă oficială către toate partidele politice, inclusiv PDL, în ideea că poate unii parlamentari vor mai dori sprijin pentru înfiinţarea de astfel de birouri.

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a aprobat, prin vot unamim, subînchirierea unor spaţii, proprietate privată a judeţului teleorman, în şcopul organizării de biroruri parlamentare. Potrivit proiectului, este vorba de imobilul situat pe strada Mihăiţă Filipescu, nr.9 unde îşi desfăşoară în prezent activitatea Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană şi de imobilul situat pe strada Alexandru Colfescu, nr.63, unde îşi desfăşoară activitatea Partidul Naţional Liberal – Filiala Teleorman.

Pe data de 22 ianuarie, Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Teleorman a solicitat acordul Consiliului Judeţean Teleorman, pentru subînchirierea unui spaţiu în imobilul proprietate privată a judeţului Teleorman pentru organizarea şi funcţionarea unui birou parlamentar.

De asemenea, pe 28 ianuarie, o altă adresă a sosit la Consiliul Judeţean Teleorman, de data aceasta din partea Partidului Naţional Liberal – Filiala Teleorman pentru subînchirierea unui spaţiu în imobilul din strada Alexandru Colfescu pentru organizarea şi funcţionarea unui birou parlamentar. Deşi nu s-a precizat nimic clar în cadrul şedinţei, se pare că la sediul PNL Teleorman, cei interesaţi vor putea găsi cabinetul parlamentar al senatorului Crin Antonescu iar la sediul PSD Teleorman va funcţiona, de asemenea, un cabinet parlamentar al deputatului Liviu Dragnea.

Potrivit legii, partidele politice pot subînchiria spaţii primite de la autorităţile locale, pentru organizarea de biroruri parlamentare. În conformitate cu contractele de închiriere încheiate de către Consiliul Judeţean Teleorman cu Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Teleorman şi Partidul Naţional Liberal – Filiala Teleorman, acestea au obligaţia să nu subînchirieze spaţiul, în tot sau în parte, fără acordul prealabil scris al Consiliului Judeţean Teleorman.

Potrivit proiectului de hotărâre, faptul că cele două imobile, în care sunt situate spaţiile pentru care se aprobă subînchirierea se află amplasate în centrul municipiului reşedinţă de judeţ reprezintă un beneficiu important pentru locuitorii judeţului. Prin intermediul audienţelor ţinute la cele două birouri parlamentare, deputaţii şi senatorii vor menţine legătura cu cetăţenii judeţului în legătură cu problemele care îi interesează şi potrivit atribuţiilor care rezultă din asumarea şi exercitarea mandatului de parlamentar. Birourile parlamentare care vor subînchiria spaţiile vor suporta, în funcţia de suprafaţa deţinută, cota-parte din totalul cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare în bune condiţii a imobilelor în care sunt situate spaţiile.

Din declaraţiile parlamentarilor de Teleorman rezultă că cea mai mare parte a lor au stabilit deja locul în care îşi vor derula activităţile specifice la nivel judeţean, urmând doar ca PDL să îşi mai exprime, dacă va fi cazul, dorinţa de a subînchiria un spaţiu în cadrul Palatului Administrativ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.