Politic

Organizarea alegerilor parlamentare a intrat în linie dreaptă. Pe 5 decembrie vor fi distribuite buletinele de vot

Primarii celor 97 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ împreună cu preşedinţii secţiilor de votare vor prelua sâmbătă, 5 decembrie, de la spațiul de depozitare din municipiul Alexandria, buletinele de vot, ştampilele şi celelalte materiale care se vor folosi la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie, în baza unui grafic stabilit deja.

Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Județean, „distribuirea materialelor se realizează în baza prevederilor art. 63 alin. (6) din Legea nr. 208/2015 cu modificările și completările ulterioare și ale pct. 129 din Calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020 aprobat prin HGR nr. 745/2020, către primari și președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare pe baza de proces verbal (ștampila primarului)”.

De asemenea, în cazul în care, din motive obiective, primarul nu se poate prezenta pentru ridicarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale, persoana ce va însoţi preşedinţii birourilor electorale ale secțiilor de votare va trebui să prezinte o împuternicire în acest sens.

Potrivit informării Biroului Electoral Județean, primarii din județ vor fi cei care  vor lua măsurile necesare pentru a informa președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare cu privire la această acțiune, precum și pentru a asigura mijlocul de transport al buletinelor de vot și celorlalte materiale de la spațiul de depozitare până la spaţiul de depozitare stabilit de primar (prin dispozitie) la sediul primăriei.

La asigurarea mijlocului de transport se va avea în vedere numărul persoanelor care vor însoți primarul și președinții biroulor electorale ale secțiilor de votare pentru a ajuta la preluarea buletinelor de vot, precum şi pe reprezentantul structurilor Ministerului Afacerilor Interne care va asigura paza militară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.