Politic

Organizarea alegerilor locale a intrat în linie dreaptă. Pe 3 iunie vor fi distribuite buletinele de vot

Primarii celor 97 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ împreună cu preşedinţii secţiilor de votare vor prelua vineri, 3 mai, de la sediul Instituţiei Prefectului Teleorman, buletinele de vot, ştampilele şi celelalte materiale care se vor folosi la alegerile locale din 5 iunie 2016, în baza unui grafic stabilit deja.

Potrivit datelor furnizate de Instituţia Prefectului, „în baza prevederilor art. 61, alin. (1) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, vă facem cunoscut că în ziua de 3 iunie 2016, începând cu ora 8.30, se vor distribuii buletinele de vot, precum şi a celorlalte materiale către birourile electorale de circumscripţie electorală”.

De asemenea, distribuirea buletinelor de vot, precum şi a celorlalte materiale (ştampile, timbre autocolante, procese verbale pentru constatarea rezultatului alegerilor) se va face pe bază de proces verbal către preşedintele biroului electoral de circumscripţie şi către

primar.

Alegerile locale din acest an loc pe data de 5 iunie. În perioada 11-26 aprilie 2016, partidele, alianţele politice şi candidaţii independenţi şi-au putut depune candidaturile, iar pe data de 3 mai s-a adus la cunostinţa birourilor electorale de circumscripţie candidaturile rămase definitive, în urma contestaţiilor. În ceea ce priveşte campania electorală, aceasta a început pe data de 6 mai şi se va încheia în ziua de sâmbătă care precede data alegerilor, adică la 4 iunie, la ora 7.00. De asemenea, votul va începe la 5 iunie, la ora 7.00, şi se va încheia la ora 21.00.

Până cel târziu cu trei zile înainte de alegeri (2 iunie 2016), primarii trebuie să tipărească, în două exemplare, listele electorale permanente şi copiile de pe listele electorale complementare. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. cocosila

    inca o fapta din arsenalul cuplului de cretino-imbecili Alisandru Iliescu – Alexe PROSTANACUL : au desfiintat sectia neurologie Rosiori desi era singura aducatoare de venituri. Rosioreni prin grija gugumanilor din PNL-PSD nu veti mai avea spital in Rosiori.

  2. Mateescu

    As vota orice, numai PNL-PMP sa nu mai fie…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.