Politic

Ordine de zi stufoasă, parcursă pe repede înainte în ședința Consiliului Județean – Puterea și opoziția dau semne că au căzut la pace

Puterea și opoziția din Consiliul Județean au revenit la sentimente mai bune, cel puțin acesta pare să fie semnalul transmis în cea mai recentă ședință a forului de decizie județean, de joi, 22 aprilie, în cadrul căreia nu mai puțin de 32 de proiecte de hotărâri au fost parcurse în mai puțin de o oră, între acestea și proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului județului pe anul 2021 și estimările pe anii 2022-2024. De asemenea, au fost aprobate, în cadrul ședinței, și două proiecte de hotărâre prin care se aprobă închirierea unor spații proprietate privată a județului celor două partide politice care alcătuiesc Consiliul Județeam, respectiv PNL și PSD. Potrivit proiectelor adoptate, cu unanimitate de voturi, liberalii vor achita, lunar, pentru cele două etaje din str. Alexandru Colfescu în care și-au stabilit sediul, suma de 2.807,81 lei, la care se adaugă cheltuielile cu utilitățile, în timp ce social-democrații vor plăti, pentru spațiul din str. Mihăiță Filipescu, suma de 2.054,82 lei/lună, la care se adaugă, de asemenea, utilitățile. Contractele de închiriere sunt încheiate, în ambele cazuri, pe o perioadă de zece ani, data de începere fiind 01 iunie 2021.

Numai două dintre punctele de pe ordinea de zi, care, de altfel, au mai fost supuse votului și în precedentele două ședințe ale Consiliului Județean, au fost respinse în întâlnirea de joi, respectiv Proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului final al evaluării finale a managementului Bibliotecii Județene ”Marin Preda” Teleorman – instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman și Proiectul de hotărâre pentru modificarea Anexelor nr. 1 și nr.2 la Hotărârea Consiliului Județean nr. 38 din 23 februarie 2016 privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Spitalului de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede, cu modificările și completările ulterioare. La fel ca în cazul întâlnirilor precedente, nici de această dată, cele două proiecte de hotărâre nu au primit votul favorabil al consilierilor liberali.

Vicepreședintele Consiliului Județean, liberalul Adrian Florescu, a justificat votul negativ dat de aripa PNL pe cele două proiecte prin faptul că „există probabil unele semne de întrebare, care nu au fost lămurite deocamdată”. De ce nu s-au lămurit consilierii PNL referitor la cele două proiecte menționate, în contextul în care acestea au fost supuse la vot pentru a treia oară în ultimele trei luni, iar înaintea ședințelor de Consiliu Județean există ședințe pe comisii de specialitate, în care „se muncește mult”, potrivit aceluiași Adrian Florescu, nu se știe, cert este că cele două puncte vor figura și pe ordinea de zi a ședinței următoare. Este adevărat că, între timp, există varianta ca reprezentanții celor două partide să cadă la înțelegere și pe tema celor două puncte, care privesc două instituții importante la nivelul județului, respectiv Bibilioteca Județeană și Spitalul de Pneumoftiziologie de la Roșiori de Vede.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.