Economie

Orban, la Turnu Măgurele: „Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor ale căror suprafețe au fost afectate de secetă”

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, la Turnu Măgurele, la finalul vizitei de lucru făcute în Teleorman, că a fost aprobată, de către Comisia Europeană, schema de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor care dețin suprafețe afectate de secetă. Prim-ministrul României a mai precizat că, după publicarea, în Monitorul Oficial, a Ordonanței de urgență prin care sunt alocate sumele necesare despăgubirilor, fermierii se pot adresa Ministerului Agriculturii în termen de zece zile, iar acesta trebuie să transmită despăgubirile.

„Vreau să vă dau câteva informații importante la nivel național Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor ale căror suprafețe au fost afectate de secetă. În urma aprobării de către Comisia Europeană a solicitării de ajutor de stat, formulate de Guvernul României, astăzi se va publica ordonanța de urgență prin care Guvernul a alocat sumele necesare pentru plata despăgubirilor pentru fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă. (…) Odată cu publicarea ordonanţei, orice fermier se poate adresa Ministerului Agriculturii şi structurilor Ministerului Agriculturii. În termen de zece zile trebuie să formuleze solicitarea, iar Ministerul Agriculturii trebuie să transmită despăgubirile către fermierii afectaţi”, a declarat Ludovic Orban.

One Comment

 1. Ce promitea Dragnea în 2016?
  Ce promitea Viorica Dăncilă în iulie 2018: ”în programul de guvernare ne-am propus ca până în 2020 să avem 2 milioane hectare irigate(…). Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare”!
  PSD, unde este sistemul de irigații?
  In schimb, ați angajat firme de pază plătite cu 8 milioane de euro/ an!
  Ce au obiective au “păzit” PSD Teleorman aceste firme?!

  Realizări:

  Un articol publicat chiar pe site-ul PSD arată că promisa cvadruplare a suprafeței irigate până la 2 milioane de hectare nu s-a realizat încă:
  “#GuvernareaPSD a dublat suprafața irigată și numărul stațiilor de pompare!
  Dacă în 2016 suprafața irigată era de 306.890 ha, în 2018 a fost 626.709.”
  În 2019 – ZERO BARAT!
  Așadar, cvadruplarea nu s-a produs, a fost încă o promisiune neonorată!
  Ce bune erau cele 2 milioane hectare irigate în 2020!
  PSD sunteți un putregai!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.