Social

Orașul Videle și trei comune – Moșteni, Bujoru și Zâmbreasca – au depășit incidența de trei cazuri COVID la mia de locuitori

Județul Teleorman a atins pragul de incidență COVID de 1 caz la mia de locuitori, potrivit cifrelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, la data de 17 ianuarie 2022. Totodată, în patru localități teleormănene a fost depășită incidența de 3 cazuri la mie, printre acestea numărându-se orașul Videle, cu 3.52, în ultimele două săptămâni fiind confirmate 39 de cazuri de îmbolnăvire de COVID-19. Incidență de peste 3 cazuri mai înregistrează comunele Moșteni – 3.76, Bujoru – 3.33 și Zâmbreasca – 3.20.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire confirmate în ultimele 14 zile se regăsesc în municipiul reședință de județ – 93, ceea ce se traduce într-o incidență cumulată de 1.90, Alexandria având, însă, și cea mai numeroasă populație. În ceea ce privește celelalte localități urbane din Teleorman, Zimnicea are o incidență de 1.35, municipiul Roșiorii de Vede – 1.11, iar Tunu Măgurele – 0.93.

Pe de altă parte, 34 de localități teleormănene reușesc să mențină la zero rata de incidență, neavând niciun caz confirmat în ultimele 14 zile.

Numărul total al teleormănenilor care au primit vestea că s-au infectat cu SARS-CoV-2 în ultimele două săptămâni este 356, iar potrivit DSP Teleorman, în 24 de ore, la nivelul județului, au fost efectuate 52 de teste RT-PCR, iar 66 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.