Social

Opt unităţi de învăţământ din Teleorman, înscrise în proiectul ECO JUNIOR 2017

Monica DUMITRESCU

Anul acesta, 591 de instituţii de învăţământ din România vor participă la proiectul ECO JUNIOR 2017, în care aproximativ 3000 de cadre didactice, împreună cu voluntarii Asociaţiei Drumeţii Montane, vor organiza acţiuni de promovare a mediului înconjurător şi a unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor. Cele mai multe unităţi de învăţământ înscrise sunt din judeţele Buzău (48), Dâmboviţa (45) şi Prahova (35). Din Teleorman s-au înscris în acest proiect opt unităţi de învăţământ: Grădiniţa cu program prelungit nr. 6 Alexandria, Şcoala Gimnazială “Grigore Dimitrie Ghica” Peretu, Şcolile Gimnaziale “Zaharia Stancu” şi “Al. Depărăţeanu” din Roşiorii de Vede, Şcoala Gimnazială Bogdana, Şcoala Gimnazială Drăgăneşti de Vede, Şcoala Gimnazială Ştorobăneasa şi Şcoala Gimnazială Vedea. Comparativ cu anul 2016, numărul unităţilor de învăţământ din Teleorman participante la acest proiect s-a redus aproape la jumătate, însă la nivel naţional numărul şcolilor participante a crescut.

Copiii implicaţi în Eco Junior 2017 vor participa, pe echipe, la activităţi specifice, în funcţie de vârsta lor, şi vor învăţa lucrul în echipă, să se sprijine unul pe altul, să socialieze şi să dobândească abilităţi caracteristice.

Iniţiatorii proiectului vor ca părinţii să înţeleagă că nu este suficient doar ca un copil să meargă la şcoală cu rigurozitate, ci mai trebuie implicat şi în multe activităţi extra-şcolare.

“În educaţie, impactul cel mai mare îl are părintele, care poate constitui un model, de aceea copilul trebuie încurajat să se implice în astfel de proiecte”, spun organizatorii.

Proiectul Eco Junior este organizat, ca în fiecare an, de voluntari. Activităţile proiectului se vor desfăşura pe parcursul întregului an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.