Politic

Opt din zece parlamentari independenţi la Alexandria

DSCF1003Ioan DUMITRESCU

Marţi, 25.06.2013, la Alexandria, a sosit caravana parlamentarilor independenţi; adevărul este că din grupul celor zece independenţi, în municipiul reşedinţă de judeţ nu au sosit decât opt parlamentari: Ion Şchiau, liderul grupului celor zece, Aurelian Mihai, Răzvan Tănase, Cristinel Ioan Marian, Mihai Tararache, Viorel Blăjuţ, Iacob Puşcaş şi Alin Bucur, deputat din Colegiul 3 Alexandria.

Din spusele celor opt parlamentari independenţi s-a putut afla că îşi propun să facă o altfel de politică, dar ce şi cum anume, nu au spus. Nu s-a înţeles nici dacă vor fi de dreapta, de centru sau de stânga, nici de ce majoritatea lor au părăsit Partidul Poporului Dan Diaconescu, nici către care orizonturi politice sunt hotărâţi să-şi îndrepte paşii.

Este greu de înţeles cum un politician, oricare ar fi el, să nu fie membru vreunui partid, mai ales când sunt parlamentari. Este foarte posibil ca cei zece parlamentari, cărora ei speră să li se mai alăture şi alţi parlamentari, să nu îşi preţuiască voturile din Parlament, respectiv să negocieze ori cu puterea ori cu opoziţia felul în care vor vota.

Ce vor spune însă electoratului despre faptul că au părăsit partidul pe listele căruia au devenit parlamentari, este o altă necunoscută, fiindcă alegătorii au votat şi persoana respectivă, dar şi partidul de la data respectivă. Faptul că nişte aleşi au părăsit un partid este deja în Parlamentul României un obicei împământenit; faptul că au creat deja un grup stingher este deja un alt obicei; faptul că declară că vor face o altfel de politică, s-a mai auzit şi la case mai mari; însă, faptul că respectivul grup s-a autointitulat grupul parlamentarilor independenţi, este un lucru inedit, şi deocamdată singurul fapt prin care s-au remarcat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.