Politic

Opoziţie mută în Consiliul Local Alexandria

Nu mai puţin de 40 de proiecte de hotărâre au fost trecute pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Alexandria de miercuri, 15 martie. În timp ce unele au avut la baza reabilitarea şi modernizarea mai multor instituţii de învăţământ din Alexandria, altele au trimis la alocarea unor sume de bani, sub formă de cotizaţie, unor asociaţii din judeţ. Deşi cele din urmă au fost proiecte de hotărâre care, în mandatul trecut, au provocat discuţii aprinse în şedinţele forului de decizie, de această dată proiectele au trecut cu votul majorităţii PSD şi fără intervenţii ale consilierilor PNL, care au preferat să se abţină de la vot.

Singura intervenţie a opoziţiei liberale a fost la Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea contribuţiei sub formă de cotizaţue a Municipiului Alexandria prin Consiliul Local al Municipiului Alexandria, în calitate de membru fondator la Asociaţia Club Sportiv Bascket Teleorman – Alexandria, pentru anul 2017. În acest sens, deşi şi-a obişnuit colegii din Consiliul Local cu intervenţii care au făcut de multe ori deliciul audienţei, de această dată Florin Titirişcă s-a rezumat la a da un sfat majorităţii PSD. Astfel, a precizat consilierul PNL, ar fi mai bine ca Asociaţia Club Sportiv Bascket Teleorman – Alexandria să fie finanţată într-o mai mare măsură prin Legea 350 decât prin cotizaţii.

Răspunsul a venit însă prompt de la viceprimarul municipiului Alexandria Augustin Ioan, care a precizat că prin Legea 350 se poate face finanţare numai prin concurs de proiecte, demers ce poate fi făcut numai după adoptarea bugetului.

„Noi suntem oarecum obligaţi să plătim cotizaţia către Asociaţia Club Sportiv Bascket Teleorman – Alexandria în calitate de membru fondator. Mai mult, o eventuală finanţare prin Legea 350 poate fi făcută numai după adoptarea bugetului, care cel mai probabil va avea loc undeva la sfârşitul lunii. Astea înseamnă că o sumă de bani va putea fi alocată undeva în luna aprilie, iar până atunci clubul sportul are meciuri, merge în deplasare, deci are nevoie de sbani”, a precizat Augustin Ioan. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.