Politic

Opoziţia teleormăneană despre Ponta

Ioan DUMITRESCU

Punctul de vedere al social-democraţilor referitor la operaţia premierului Victor Ponta în Turcia este de înţeles, fiindcă primul ministru Ponta a declarat că a mers la Istanbul, fiindcă acolo are linişte, şi nu aude decât slujbele din minaretele geamiilor şi moscheilor. Nu a contat că s-a operat într-o ţară care nu e membră a Uniunii Europene, nici faptul că dacă ar fi făcut o simplă operaţie de menisc ca toată lumea în ţară, ar fi însemnat şi un semnal de încredere în sistemul sanitar românesc.

În schimb, pentru liderii opoziţiei judeţene, punctul de vedere este cu totul diferit de cel al social-democraţilor. Astfel, preşedintele Organizaţiei judeţene Teleorman a Partidului Naţional Liberal, Eugen Pîrvulescu, afirmă că Victor Ponta se teme de justiţie, se teme de dosarele penale din ţară, se teme că este posibil să fie pus sub control judiciar. Acelaşi punct de vedere îl împărtăşesc şi George Drăghici şi Florin Titirişcă, care susţin că, mai devreme sau mai târziu, Victor Ponta ar trebui să se întoarcă, pentru a nu fi dat în urmărire generală.

Şi liderul Organizaţiei judeţene Teleorman a Partidului Mişcarea Populară, Adrian Florescu, a declarat că este foarte clar că Victor Viorel Ponta se sustrage de întrebările ofiţerilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie; mai mult decât atât, Florescu îl suspectează pe Ponta de faptul că acesta probabil că întârzie revenirea în ţară şi pentru a face nişte „înţelegeri”, care să-l mai ajute un pic. Despre Ponta, liderul PMP Adrian Florescu afirmă că pe premier nu-l mai interesează nici partidul, nici Guvernul şi poate nici ţara.

Un alt punct de vedere, mai nuanţat, îl au liderii formaţiunii politice intitulate ALDE. Astfel copreşedintele Paul Chicu, din partea conservatorilor, declară că un caz de boală trebuie tratat şi nu trebuie transformat într-un joc politic. Oricum, şi membrii ALDE îl aşteaptă pe premier. Şi deputatul Calotă Ică Florică, din partea Partidului Liberal Reformator, susţine că toţi oamenii se îmbolnăvesc la un moment dat, iar dacă vrei să ai performanţă de la ei, trebuie să-i laşi să se trateze.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.