Politic

Opoziţia, pe înţelesul liberalilor

Perdanţi detaşaţi ai alegerilor locale şi parlamentare, liberalii au pierdut şansa de a prelua guvernarea şi de a-şi împărţi ministerele şi au început să se lupte pentru obţinerea unei funcţii de conducere la Congresul de pe 17 iunie, pentru care se fac şi se desfac alianţe, se pun la cale strategii şi se fac planuri mai mult sau mai puţin secrete. Pe principiul „te susţin dacă-mi iese ceva”, unii dintre liberali îşi tot amână decizia de a se poziţiona oficial de o parte ori de alta, în speranţa că o funcţie tot pică până la urmă.

Între timp, cum până la marele eveniment în urma căruia PNL se va alege, în sfârşit, cu o conducere aleasă, liberalii îşi asumă rolul de reprezentanţi ai principalului partid de opoziţe. Despre modul în care PNL face opoziţie, atât la nivel central, cât şi în judeţ, a vorbit Eugen Pîrvulescu, liderul ales al PNL Teleorman, în cadrul unei conferinţe de presă în care au fost celebraţi 142 de ani de liberalism.

Aşa cum era de aşteptat, scuza potrivit căreia puterea, având majoritate în Consiliul Judeţean, îşi trece proiectele de hotărâre chiar şi cu votul împotrivă al opoziţiei, nu putea să lipsească din discursul liberalului. De altel, susţine liderul PNL Teleorman, şi faptul că PNL nici măcar nu a avut un candidat pentru funcţia de vicepreşedinte eliberată de Dănuţ Cristescu, odată cu preluarea conducerii Consiliului Judeţean, se explică tot prin incapacitatea opoziţiei de a înclina balanţa în forul de conducere judeţean.

De asemenea, cel care s-a erijat, de altfel, în vocea opoziţiei din Consiliul Judeţean în cele câteva luni de la alegerile locale până la preluarea mandatului de senator, a ţinut să amintească şi faptul că, uneori, intervenţiile sale repetate din şedinţele forului legislativ de la nivel de judeţ au fost taxate.

„PNL, la nivel de judeţ, s-a aşezat foarte bine. Cum? Prin structurile locale, judeţene şi centrale. Există o discuţie la momentul în care se face şedinţă de Consiliu Judeţean şi eu am ţinut şi ţin legătura cu consilierii judeţeni pentru a avea o idee despre ce este vorba, au fost trase semnale de alarmă şi şi-au făcut treaba atunci când a fost vorba de bugete, la începutul anului, în acelaşi timp cred că colegii mei din Consiliul Judeţean îşi fac treaba atât cât le permite legislaţia în vigoare în ceea ce înseamnă opoziţia. Vă aduc aminte că suntem minoritari în Consiliul Judeţean şi că fiind în opoziţie nu avem posibilitatea şi pârghiile necesare ca să şi influenţăm un vot. (…) Indiferent ce spune, şi spune, un consilier judeţean de la PNL, ei nu ţin cont, pentru că se consideră atotştiutori. Din păcate pentru ei şi din fericire pentru noi, se duc în cap pe fiecare zi care trece, şi la Teleorman, şi la nivel naţional. Pentru că nu înseamnă că dacă eşti la putere sau dacă ai primit votul cetăţenilor mai mult decât a primit PNL, le ştii pe toate. Opoziţia îşi are rolul ei şi noi avem specialişti şi la nivel central, şi la nivel judeţean, şi în Consiliul Judeţean, care le-au atras atenţia de fiecare dată. Numai că ei trec totul en-fanfare aşa prin Consiliul Judeţean”, a precizat Eugen Pîrvulescu, liderul PNL Teleorman.

Nu ştim ce specialişti are PNL Teleorman în Consiliul Judeţean, însă este evident că, din cei 11 consilieri judeţeni pe care îi are opoziţia liberală în forul legislativ de la nivel de judeţ, cei care consideră că au ceva de spus în şedinţe se pot număra lejer pe degetele de la o mână. Astfel, Alexandru Iliescu, Adrian Bădulescu sau Emilian Vrăjitoarea au intervenţii, pun întrebări conducerii Consiliului Judeţean şi cer explicaţii. Cât despre ceilalţi, noroc cu şedinţa solemnă în cadrul căreia au fost nevoiţi să rostească jurământul… (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.