Politic

Opoziţia liberală din Teleorman

În noul PNL, lupta dintre cele două foste blocuri politice, precum şi lupta din interiorul fiecărei formaţiuni, este, spun gurile rele, mai mare în acest moment decât lupta marelui PNL cu PSD-ul lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea. Foştii democrat-liberali şi foştii liberali se bat între ei mai mult decât se bat cu PSD. Şi, în acest context, se pune problema cât de facilă este accederea la guvernare, implicit punerea în practică a măsurilor din proaspăt lansatul Program de guvernare. Dar, poate că noul PNL vrea să guverneze din opoziţie.

În marele partid liberal, discuţiile pleacă de la nivel teritorial până la nivel central. Astfel că, în organizaţiile judeţene, foştii lideri PNL şi foştii lideri PDL se faultează reciproc de câte ori au ocazia şi nu vor să devină vioara a doua în marele PNL. Şi e normal, într-o oarecare măsură, ca fiecare să-şi dorească supremaţia.

În Teleorman, între cele două formaţiuni politice lucrurile pare că stau bine, cel puţin la nivel declarativ. Eugen Pîrvulescu, vicepreşedintele PNL Teleorman, susţine că echipa „se coagulează” şi că „lucrurile merg bine” în interiorul marelui PNL.

Şi, dacă în vechiul PNL, lucrurile sunt clare în sensul în care preşedintele Marin Almăjanu îşi vede atât de scaunul de deputat, cât şi de funcţia de prim-vicepreşedinte PNL la centru, iar organizaţia din Teleorman este obedientă, în vechiul PDL se pare că apele s-au liniştit. Astfel că, până la o fuziune completă, având în vedere că până în anul 2016 noua formaţiune va avea o conducere bicefală, liberalii ar putea să-şi însuşească sfatul venit de la mai marele partidului, Vasile Blaga, care declara la Congresul fuziunii că cel mai mare pericol îl reprezintă „propriile noastre orgolii”. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.