Politic

Opoziţia liberală din Consiliul Judeţean s-a opus ca fostul sediu PD-L să ajungă la ALDE

Înainte de unificarea dreptei din judeţ sub umbrela marelui PNL, vechiul PD-L şi vechiul PNL aveau, după cum se ştie, sediile în aceeaşi clădire, aflată în proprietatea Consiliului Judeţean. După unificare, noul PNL şi-a stabilit ca sediu spaţiul în care şi-au derulat activitatea vechii liberali, urmând ca spaţiul ocupat de vechii democrat-liberali, aflat la etajul doi al clădirii, să fie evacuat, lucru ce s-a şi întâmplat de altfel nu cu foarte mult timp în urmă, însă cu ceva scandal. Rămas liber, spaţiul poate fi închiriat oricând de către proprietar, respectiv de Consiliul Judeţean, lucru ce s-ar fi putut întâmpla în cadrul şedinţei ordinare de marţi, 30 august, când pe ordinea de zi s-a aflat şi o iniţiativă în acest sens.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea închirierii unui spaţiu, proprietate privată a judeţului Teleorman, Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – ALDE Teleorman nu a fost însă adoptat, în contextul în care iniţiativa avea nevoie de 2/3 din voturi pentru a trece, iar cei 11 consilieri judeţeni PNL şi cei 2 consilieri PMP au votat „împotrivă”. Prin singura intervenţie avută în şedinţă, Eugen Pîrvulescu, liderul opoziţiei liberale, şi-a motivat votul împotrivă prin faptul că cererea preşedintelui ALDE a fost făcută în luna martie, când foştii democrat-liberali nu evacuaseră încă sediul. Desigur, pentru consilierul PNL n-a contat faptul că proiectul a fost dezbătut şi supus la vot la mai bine de o lună după ce colegii săi de partid au eliberat spaţiul, acţiune la care a şi luat parte, de altfel.

„Nu sunt prea multe de spus referitor la atitudinea consilierilor PNL şi PMP faţă de proiectul de hotărâre ce privea închirierea acelui spaţiu. S-au gândit, probabil, că aşa ne vor pune beţe în roate. Eu le spun că n-au reuşit decât să pună beţe în roate Consiliului Judeţean, care deţine, de fapt, spaţiul şi care ar fi încasat chirie pentru acesta. De altfel, după ce au plecat din acel spaţiu, foştii democrat-liberali au lăsat dezastru în urma lor, iar noi ar fi trebuit să facem investiţii serioase pentru a ne putea desfăşura activitatea în condiţii optime. Cum spuneam, afectat este Consiliul Judeţean, for din care consilierii care s-au opus proiectului fac parte. Scuza folosită este una care nu are nicio legătură cu modul în care au decurs lucrurile. Noi nu ne-am trezit aşa, peste noapte, că vrem spaţiul în care a avut sediul fostul PD-L. Demersul a fost iniţiat de-abia după ce instanţa decisese că democrat-liberalii trebuie să elibereze spaţiul din cauza datoriilor mari acumulate. Că ei au tras de timp invocând tot felul de motive şi nu au eliberat spaţiul este deja altă poveste”, a declarat deputatul ALDE Calotă Florică Ică referitor la subiect.

Potrivit proiectului de hotărâre dezbătut în cadrul şedinţei, pentru spaţiul cu suprafaţă totală de 120,03 mp, din care suprafaţă utilă 63,75 mp şi suprafaţă utilă comună de 56,28 mp, reprezentanţii ALDE Teleorman ar fi trebuit să plătească, lunar, o chirie de 800,73 de lei, precum şi toate cheltuielile legate de telecomunicaţii, energie electrică şi termică, gaze, apă, canal etc. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.