30 de consilieri judeţeni din efectivul de 33 s-au reunit marţi, 27 septembrie, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, pe ordinea de zi fiind trecute 20 proiecte de hotărâre. La finalul şedinţei, trăgând o linie, concluzia pare una destul de simplă: opoziţia PNL – PMP din forul administrativ de la nivel de judeţ se foloseşte de fiecare ocazie care se iveşte pentru a pune beţe în roate majorităţii PSD – ALDE. Exemplu concret în acest sens îl reprezintă proiectul de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită a unui spaţiu proprietate privată a judeţului Teleorman, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman, respins în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, cu 21 voturi „pentru” şi 9 voturi „împotrivă”. Pentru a fi adoptată, iniţiativa avea nevoie de 2/3 din voturile consilierilor judeţeni.
Concret, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman, serviciu public în subordinea Consiliului Judeţean, a solicitat un spaţiu necesar pentru implementarea proiectului de informatizare a stării civile „Plan integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetăţenilor”, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul căruia este prevăzută digitizarea arhivei manuale de stare civilă, exemplarul II.
„Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman este serviciu public în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman şi are sediul la demisolul imobilului situat în municipiul Alexandria, str. Alexandru Colfescu nr. 63, proprietate privată a judeţului Teleorman. Prin adresa nr. 2322 din 23.08.2016, înregistrată la Consiliul Judeţean Teleorman, sub nr. 10170 din 23.08.2016, Seviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman a solicitat atribuirea în folosinţă gratuită a unui spaţiu din imobilul situat în municipiul Alexandria, str. Alexandru Colfescu nr.63, proprietate privată a judeţului Teleorman. Spaţiul solicitat este necesar pentru implementarea proiectului de informatizare a stării civile „Plan integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetăţenilor”, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. (…) Deoarece Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleal imobilului orman nu deţine un alt spaţiu în care să se desfăşoare activitatea de digitizare a arhivei manuale de stare civilă, exemplarul II, iar o parte din spaţiul de la etajul II situat în municipiul Alexandria, str. Alexandru Colfescu nr.63, proprietate privată a judeţului Teleorman este liber, propunem a se atribui în folosinţă gratuită spaţiul în suprafaţă totală de 48.85 mp, din care suprafaţă utilă 32.18 mp şi suprafaţă utilă comună 20.67 mp, cu terenul aferent în cotă indiviză de 48.24 mp”, se arată în expunerea pe motive a proiectului de hotărâre.
„Consilierii PMP şi PNL nu au votat este un proiect extrem de important, un proiect în urma căruia se simplifică procedurile administrative aplicabile cetăţenilor, este un proiect care vizează digitizarea arhivei manuale a acestui serviciu, asta înseamnă că se reduce timpul, documentele cetăţenilor sunt livrate într-un timp mult mai scurt. Pentru aceasta, trebuia să acordăm, la solicitarea Ministerului de Interne, un spaţiu pentru ca aceste echipamente necesare stării civile să poată fi montate şi să se poată lucra. Şi tot Ministerul de Interne ne cere ca acest spaţiu să fie în imediata apropiere, pentru ca registrele de stare civilă să poată fi transportate în condiţii corespunzătoare. Din păcate, dacă tot se vorbeşte de birocraţie şi de reducerea birocraţiei, iar noi facem eforturi să implementăm proiecte în acest sens şi ei se opun, concluziile trebuie să le tragă cetăţenii”, a precizat Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean.
Spaţiul cerut de SPCEPT a fost solicitat şi de PMP
Fostul sediul PD-L, pentru că despre spaţiul în care şi-a desfăşurat activitatea partea portocalie a marelui PNL până nu demult este vorba în proiectul de hotărâre, a fost solicitat şi de PMP, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Adrian Gâdea. De asemenea, susţine liderul social-democraţilor din judeţ, reprezentanţilor PMP li s-a pus la dispoziţie o parte din spaţiul de la etajul II al imobilului situat în str. Alexandru Colfescu, însă oferta nu a fost privită cu ochi buni de liderii PMP, care doreau să primească un spaţiu mai mare, în care să facă şi unele modificări.
„Este o adresă şi din partea PMP pentru un asemenea spaţiu. Am discutat şi le-am spus că le punem la dispoziţie o parte din acel spaţiu, pentru că avem obligaţia să facem acest lucru, însă PMP vrea mai mult faţă de ce le oferim. Vor nişte intrări anume, nu am înţeles prea bine despre ce intrări e vorba, vor să facă nişte modificări acolo. Spaţiul despre care este vorba în proiectul de hotărâre dezbătut azi este partea de la intrare, prima încăpere de la etajul II, nu deranjează partidele care îşi desfăşoară activitatea acolo”, a mai precizat Adrian Gâdea referitor la subiect. (Violeta Mocanu)
Trag basistii de ciolan cu toti coltii!