Politic

Opinii post-electorale – Rezultatele alegerilor europarlamentare, sub lupa politicienilor teleormăneni

alegeriCarmen Dumitrescu

Ziua alegerilor europarlamentare a fost una destul de emoţionantă pentru cei care s-au implicat în campanie, în calitate de candidaţi, şefi de partid sau şefi de campanie. După închiderea secţiilor de votare şi o noapte agitată, politicienii teleormăneni au acum o imagine foarte clară şi obiectivă asupra rezultatelor obţinute, astfel că mulţumirile, dar şi nemulţumirile au ieşit în prim-planul dezbaterilor publice. Pentru a vedea exact de ce sunt mulţumiţi sau ce au de reproşat politicienii implicaţi în campania ce tocmai s-a încheiat, i-am contactat pe câţiva dintre liderii de opinie ai partidelor politice angrenate în lupta europarlamentarelor.

Adrian Gâdea: “Oamenii au ieşit la urne, conştienţi fiind de importanţa atragerii de fonduri europene”

Potrivit liderului social-democrat, Adrian Gâdea, alegerile acestea au demonstrat că teleormănenii se pot mobiliza, dacă sunt suficient de conştienţi de importanţa scrutinului: “Alegerile s-au desfăşurat corect şi civilizat în Teleorman şi, în general, toată campania electorală a fost civilizată. Oamenii au înţeles importanţa acestor alegeri, în ciuda anticipării unei prezenţe scăzute la urne, şi au demonstrat că se pot mobiliza mai bine decât locuitorii altor judeţe. Sunt nişte rezultate bune şi eu cred că teleormănenii au votat pentru o echipă care să le apere interesele şi să se preocupe de bunăstarea acestei ţări. Şi mai cred că oamenii au ieşit la urne, conştienţi fiind de importanţa atragerii de fonduri europene”.

Eugen Pîrvulescu: “Cred că am avut o campanie foarte bună”

Şeful de campanie al PNL, Eugen Pîrvulescu, a reuşit, potrivit tuturor opiniilor, să-şi atingă obiectivul propus, adică să ofere PNL-ului cel mai mare scor obţinut în ultimii ani în Teleorman. Rezultatele proaste au fost obţinute, însă, de liderul de la Alexandria, Ică Florică Calotă, care, însă n-a putut fi contactat telefonic, pentru a menţiona dacă îşi depune sau nu mandatul în urma scorului mic obţinut. Pîrvulescu, în schimb, a declarat că se va face o analiză internă în PNL zilele următoare şi se vor lua măsurile considerate necesare pentru îmbunătăţirea rezultatelor viitoare ale PNL:“PNL a obţinut în Teleorman rezultate foarte bune. Un procent de 23% înseamnă mult pentru noi şi am văzut, cu acest prilej, că liberalii sunt încă perfect conştienţi de forţa lor. Cred că dacă ne mobilizam mai bine, obţineam un scor şi mai bun. Vom face o analiză internă, privitoare la rezultatele din fiecare zonă şi probabil se vor lua şi nişte decizii interne, pentru că în anumite zone se putea mult mai bine. Ceea ce mi se pare important e faptul că noi ne-am îndeplinit angajamentul de a face o campanie la pas prin tot judeţul şi se pare că a fost cea mai eficientă formă de campanie. Vom face acest lucru în continuare şi cred că am avut o campanie foarte bună, de unde şi rezultatul foarte bun al PNL în Teleorman, acest rezultat fiind şi obiectivul meu ca şef de campanie al PNL”.

Florin Titirişcă: “Am vrut ca PDL să fie al doilea partid în Alexandria şi a aşa a fost”

Liderul democrat-liberal, Florin Titirişcă a declarat că el şi-a atins obiectivele, chiar dacă spera la un rezultat mai bun, dar nu s-a arătat deloc descurajat, pregătind se pare în continuare propriul său proiect politic pentru 2016: “Ziua alegerilor a fost o zi ciudată şi destul de agitată. Sincer să fiu, mă aşteptam la o prezenţă mai mică la Alexandria şi mă aşteptam să nu existe atât de mult turism electoral, dar probabil s-a sfinţit vreo biserică în zonă. Serios vorbind, din punctul meu de vedere, pot spune că obiectivele mi le-am atins şi nu pot vorbi despre un eşec. Am vrut ca PDL să fie al doilea partid în Alexandria şi a aşa a fost, am vrut un scor pe judeţ similar cu cel de la nivel naţional şi asta am obţinut. Dar recunosc că se putea şi mai bine. Uitându-mă la colegii mei de la PMP, îmi dau seama că nu mă aşteptam să obţină atâtea voturi şi sunt conştient de faptul că au rupt din bazinul nostru electoral. Nu am nicio problemă cu asta, chiar mă bucur. Dar dacă aş fi obţinut 2.200 de voturi pe Alexandria eram mult mai mulţumit acum. Eu zic că adevărata surpriză a fost Mircea Diaconu. Restul scenariului era destul de previzibil…”

Adrian Florescu: “S-au împuţinat metodele de fraudare…”

Liderul judeţean al PMP, Adrian Florescu, deşi nemulţumit de rezultat, a semnalat faptul că pentru un partid tânăr ca PMP rezultatul n-a fost unul foarte rău, mai ales că aceste alegeri au fost o exeprienţă, din şirul numeroaselor experienţe electorale ce vor urma: “Nu sunt deloc mulţumit de rezultatul acestor alegeri. La nivel naţional, rezultatul a fost mulţumitor, dar la nivel judeţean, s-a văzut că Teleormanul are anumite caracteristici care pe noi ne depăşesc. Noi avem alte opţiuni pentru a ne promova şi susţine oferta electorală. Ce am putut observa în ziua votului a fost, însă, faptul că în Teleorman se fură din ce în ce mai puţin, dar încă se fură. S-au împuţinat, însă, metodele de fraudare. Am scăpat de furtul din secţii, dar restul metodelor au rămas. Suntem o echipă în formare, am luat aceste alegeri ca pe o experienţă şi suntem siguri că viitoarele competiţii ne vor găsi într-o formă mult mai bună”.

Liviu Neagu: “Să nu uităm că PP-DD are 10% din tot ceea ce înseamnă administraţie publică locală în această ţară”

Liderul PP-DD, Liviu Neagu s-a arătat, la rândul său, încrezător în potenţialul partidului pe care îl reprezintă, menţionând că în PP-DD nu se poate vorbi despre descurajare, ci despre remobilizare: “Şi România a ratat participarea la Campionatul European… Nu ne descurajează rezultatul obţinut la alegeri. În PP-DD se desfăşoară competiţii interne în forţă şi obiectivul nostru este acela ca PP-DD să rămână un actor important pe scena politică. Să nu uităm că PP-DD are 10% din tot ceea ce înseamnă administraţie publică locală în această ţară. Va trebui să remobilizăm electoratul, având în vedere că specificul acestor alegeri a fost puţin diferit, dar vrem să-i asigurăm pe oameni că aleşii locali şi parlamentarii PP-DD îşi vor respecta în continuare angajamentele şi dorim ca la următoarele scrutinuri, prezenţa la urne să fie mult mai mare, pentru ca legitimitatea celor aleşi să fie şi mai mare”.

Dănuţ Cuclea: “Procesul electoral s-a desfăşurat exemplar”

Primarul oraşului Turnu Măgurele, Dănuţ Cuclea a menţionat că pentru el, rezultatele sunt destul de bune, chiar dacă ar fi vrut o prezenţă mai bună a oamenilor la urne. Dar, per ansamblu, acesta susţine că e foarte mulţumit, atât de felul în care a decurs campania, cât şi de procesul electoral în sine: “Am avut o prezenţă la urne destul de mare şi scorul obţinut de PSD a fost unul foarte bun, 51,05% fiind, din punctul meu de vedere, un rezultat mulţumitor. Dar se putea şi mai bine. În privinţa felului de desfăşurare a procesului electoral vă pot spune că la Turnu Măgurele, ziua nu a fost agitată deloc, dimpotrivă, a fost cea mai frumoasă campanie din ultima vreme iar procesul electoral s-a desfăşurat exemplar. Poate că se putea şi mai bine, dar acum asta e…”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.