Sport

Opinie! Ne jucăm de-a retragerea?

Comunitatea fotbalistică teleormăneană a fost bombardată, în ultima vreme, cu zvonuri referitoare la iminenta retragere din campionatul județean, Liga a IV-a, a uneia dintre cele mai puternice echipe, Unirea Brânceni. Formația, susținută din punct de vedere financiar de către Consiliul Local al comunei Brânceni, a avut o creștere galopantă în sezoanele anterioare, câștigând Cupa României, faza județeană, fapt care a ajutat-o să ajungă apoi până în etapa națională a competiției, unde s-a confruntat cu Astra Giurgiu. Palmaresul clubului s-a primenit și cu victorii importante, în traseul de Cupa României, repurtate împotriva unor echipe din eșaloanele doi și trei.

Infuziile financiare masive, la nivelul salariilor și recompenselor pentru jucători și antrenori, au asigurat acest salt valoric, oarecum artificial. Nu cunoaștem care este situația financiară a echipei, în acest moment, dar certitudinea este că echipele sătești ar trebui să fie în sprijinul comunităților locale care le susțin. Nu dorim nici să emitem ipoteze cu privire la justețea investițiilor realizate până acum, în echipa de fotbal și în baza sportivă din Brânceni, una dintre cele mai moderne ale județului Teleorman.

Ne-ar plăcea însă ca astfel de investiții să aibă sustenabilitate și să vină în urma unui studiu de caz elaborat pe baze reale, în condiții de randament și eficiență al banilor cheltuiți în scop sportiv și social. Suntem absolut siguri că echipele de fotbal nu reprezintă doar o jucărie a unor aleși ai comunității locale, cu mandat pe perioadă determinată, care consideră că după toane și hachițe, pot înființa și desființa formațiile după bunul plac (aici raționamentul se extinde și în alte părți deoarece este valabil nu doar la Brânceni).

Unirea Brânceni reprezintă o echipă cu o valoroasă tradiție în spate, cu o bază sportivă recent modernizată, la standarde deosebite, dar și cu rezultate foarte bune. La momentul actual, Unirea Brânceni a terminat turul pe locul secund în Liga a IV-a, la un singur punct în spatele liderului Voința Saelele. În cadrul clubului mai funcționează echipa de juniori, locul 7 în ierarhia separată a Ligii a IV-a, dar și formația secundă, care conduce într-una din seriile Ligii a VI-a.

Supozițiile auzite pe marginea acestui caz susțin că doar echipa de ultim eșalon valoric, compusă exclusiv din fotbaliști localnici, ar rămâne pe firmamentul competițional teleormănean. Speranța noastră este că ideea acestui material va fi recepționată exact de către factorii de decizie, iar Unirea Brânceni, cu un palmares deosebit la nivelul județului, va avea continuitate în condiții de performanță și utilitate socială. (Cristi Frisk)

One Comment

  1. Liga 4 a fost distrusa de jegosii de la Saele, Gabie si Sandu Khelie, cu bani pesedisti, au cumparat 99% din meciuri, valoarea lor reala a fost doar in prima etapa, cand Gabie a vazut cat de prost esteSandu KHELIE, a trecut la blaturi.De ce sa mai continuam>????

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.