Sport

ONSS fotbal – Şcoala Peretu a obţinut medalia de argint la nivel naţional!

Zilele trecute s-a disputat la Turnu Severin (MH) turneul final al Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la fotbal, şcoli generale, ciclu gimnazial, rural, la care au participat 7 echipe, calificate în urma fazei de zonă. Între acestea s-a regăsit şi echipa Şcolii Generale Peretu, care este deţinătoarea titlului la nivel judeţean şi care a reuşit cea mai bună performanţă din palmaresul unităţii de învăţământ respective: locul 2 şi medalia de argint la nivel naţional!

La turneul final al ONSS, echipa Şcolii Generale Peretu a avut aceiaşi sportivi cu care s-a câştigat precedentele etape de calificare (faza judeţeană şi etapa de zonă, desfăşurată la Slobozia), iar profesorul Ninel Fişcu a avut meritul de a-i fi făcut pe aceştia să joace la un nivel cât mai ridicat. De altfel, tinerii sportivi pereţeni au reuşit să se impună în două din cele patru jocuri disputate, au scos şi o remiză (în debutul turneului), însă n-au reuşit să reziste până la final, când aveau să rateze finala competiţiei.

În prima fază a turneului de la Mehedinţi, echipa din Peretu a înregistrat următoarele rezultate: 1-1 cu echipa din Bacău, 4-3 cu echipa din Cluj şi 3-1 cu Galaţi, astfel că avea să câştige grupa din care a făcut parte. Calificată în finala turneului, tinerii fotbalişti din Peretu au fost învinşi de echipa similară a judeţului Bistriţa Năsăud, cu scorul 5-1.

Lotul echipei din Peretu care a participat la turneul final al ONSS de la Turnu Severin (perioada 31.05 – 02.06) a fost următorul: Andrei Zamfir, Marius Luciu, Eduard Almăjanu, Mircea Ghimfus, Marius Măgureanu, Robert Nicolae, Alin Pătraşcu, Gabriel Almăjanu, Cristian Hoţu, Eduard Sârbu, Mihai Dicu; antrenor Ninel Fişcu.

 

“Pentru noi este o performanţă deosebită, aceşti copii au arătat seriozitate şi merită felicitaţi pentru modul în care s-au prezentat la competiţie în acest an. Profesorul Fişcu a demonstrat profesionalism şi a reuşit să-i mobilizeze pe aceşti sportivi, iar rezultatul a fost unul deosebit pentru şcoală, pentru comuna Peretu. Vreau să-i felicit pe toţi cei implicaţi în obţinerea acestui rezultat deosebit pentru sportul juvenil din localitatea noastră”, a spus primarul comunei Peretu, Ionel Olteanu.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.