Eveniment

“Olimpiada siguranței”, concurs destinat elevilor din învățământul primar

Municipalitatea alexăndreană împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman pregătesc un nou concurs destinat unităților școlare din municipiul reședință de județ, astfel că în perioada 1 martie-1 iunie, în rândul elevilor din clasele 0-IV, va fi organizată “Olimpiada siguranței”, competiție ce are în prim plan una dintre cele trei priorităţi naţionale de acţiune preventivă ale Poliţiei Române, respectiv prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Proiectul de hotărâre cu privire la organizarea și desfășurarea Concursului “Olimpiada Siguranței”, în Municipiul Alexandria se va regăsi la mapa de lucru a aleșilor locali în cadrul ședinței de miercuri, 27 februarie, când va fi dezbătut și votat și regulamentul competiției.

Potrivit proiectului de hotărâre, în fiecare an, o parte semnificativă a activităţilor de prevenire a criminalităţii este orientată către minori şi tineri, întrucât reprezintă categorii vulnerabile, cu risc ridicat de victimizare.

Astfel, concursul „Olimpiada Siguranţei” îşi propune să crească nivelul de siguranţă al elevilor în spaţiul public şi privat, provocându-i să se implice activ în efortul de creştere a siguranţei personale şi a comunităţii.

În cadrul competiției, copiii vor aborda problema siguranţei din perspectiva vârstei lor, combinând cunoştinţele preventive dobândite, cu imaginaţie şi creativitate. În aceaşi timp, este încurajată colaborarea între elevi, dar şi implicarea părinţilor în abordarea problematicii siguranţei copiilor.

Potrivit regulamentului de desfășurare, concursul constă în realizarea de machete cu tema “Un parc mai sigur”, iar fiecare proiect (machetă) trebuie să conţină soluţii identificare de elevi pentru creşterea siguranţei în parcuri. Macheta trebuie să aibă dimensiunea maximă a bazei de 60 x 60 cm şi poate fi realizată din materiale diverse (hârtie, carton materiale reciclabile etc).

Pentru realizarea proiectelor, elevii vor lucra în echipe formate din maxim trei copii (echipele pot fi supervizate de coordonatori, sau învăţători, dar lucrarea trebuie executată doar de copii). Toate machetele vor conţine numele, prenumele, unitatea de învăţământ şi clasa din care fac parte realizatorii, precum şi numele coordonatorului lucrării.

La notarea machetelor, juriul va ține cont de respectarea temei cerute și de aspect și va puncta fiecare element de siguranță inclus în proiectul respective.

Înscrierile la concurs se pot face până pe data de 15 martie, la Primăria Municipiului Alexandria, iar machetele vor fi depuse tot la sediul instituției până pe data de 24 mai. Câștigătorii vor fi premiați de Ziua Internaţională a Copilului, pe 1 iunie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.