Social

Olimpiada de Benzi Desenate, Ediția a III-a, 2022

Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman continuă cu ediția a III-a a concursului Olimpiada de Benzi Desenate, inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu – autor și profesor de benzi desenate, sub egida Campionatului Olimpic și Sportiv Român și a Academiei Olimpice Române. Ediția din acest an este dedicată Jocurilor Olimpice de iarnă și se va desfășura sub motto Împreună pentru un viitor comun (moto oficial al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022). “Prin acest concurs, ajutăm elevii din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal să-și descopere talentul de a desena, de a colabora și de a socializa”, transmit reprezentanții instituției județene.

Concursul se desfășoară în perioada 11 februarie – 25 aprilie 2022.
În acest an sunt două teme pe categorii de vârstă: Tema pentru elevii claselor I-IV –  Povești cu Bing Dwen Dwen (mascota Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, China) și Quukkel (mascota Festivalului Olimpic de Iarnă al Tineretului European de la Vuokatti, Finlanda). Cele două mascote se întâlnesc și împreună descoperă sporturile de iarnă; Tema pentru elevii claselor V-XIIPovești în care echipamentul sportiv de iarnă devine personaj de bandă desenată (exemplu: schiurile zburătoare, patinele dansatoare, pucul cel năzdrăvan, bobul vitezoman, etc).

Olimpiada de Benzi desenate este un Concurs Național de benzi desenate și este desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Potrivit organizatorilor, concursul urmărește conștientizarea copiilor și tinerilor cu privire la importanța valorilor naționale care au ridicat România la cel mai înalt nivel de performanță olimpică, promovarea copiilor și tinerilor talentați la desen și literatură prin lucrări de benzi desenate și, de asemenea, atragerea și implicarea școlarilor, elevilor, învățătorilor și profesorilor în concursul organizat în cadrul Olimpiadei de Benzi Desenate, ce are scopul de a stimula latura creativă și de a transmite, prin lucrările de benzi desenate realizate, un mesaj prin desen și text cu privire la olimpiadă și spiritul olimpic.

Informații privind organizarea și desfășurarea concursului Olimpiada de Benzi Desenate, Ediția a III-a, 2022, se regăsesc pe site-ul Bibliotecii Județene „Marin Preda” Teleorman

http://bjteleorman.ro.  sau la telefon nr. 0247 310 706, Secția de împrumut pentru copii, bibliotecar Livia Badea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.