Eveniment

Ofiţer de poliţie, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Luni, 24.09.2012, procurorul şef secţie din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui fost ofiţer de poliţie, comisarul (r) L.C., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, iar în cursul zilei de marţi acesta a fost trimis în judecată în stare de libertate.

Cauza a fost instrumentată, sub coordonarea procurorilor, de lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Biroul Judeţean Anticorupţie (B.J.A.) Teleorman, condus de subcomisar Ţică Tom, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.) şi al Serviciului Tehnic din cadrul DGA.

În fapt, la data de 19.06.2012, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Biroul Judeţean Anticorupţie (B.J.A.) Teleorman au fost delegaţi de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman să efectueze acte de cercetare penală într-un dosar înregistrat ca urmare a denunţului unei persoane cu privire la fapte de corupţie. Persoana respectivă a sesizat faptul că i s-a pretins şi a oferit suma de 2000 lei inculpatului L.C., care a lăsat să se creadă că are influenţă asupra factorilor de decizie din cadrul unei instituţii M.A.I. şi îi poate angaja fiul într-o funcţie de subofiţer la o unitate din municipiul Bucureşti.

În urma activităţilor desfăşurate a reieşit faptul că învinuitul L.C. a pretins şi primit sume de bani, în total 7700 lei, şi de la alte persoane din judeţul Teleorman, în acelaşi scop.

La instrumentarea cazului, lucrătorii D.G.A. au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.