Social

OFICIAL/ Cum arată și de unde pot fi descărcate declaraţia pe propria răspundere şi adeverinţa de la angajator, necesare pentru deplasarea pe timp de noapte

Grupul de Comunicare Strategică a făcut publice, sâmbătă, modelul de declaraţie pe proprie răspundere şi adeverinţa de la angajator, de care vor avea nevoie persoanele care se vor deplasa pe timpul nopții, între orele 23:00 şi 5:00, începând de luni, 9 noiembrie.

În ceea ce privește declarația pe proprie răspundere, aceasta trebuie să conţină numele și domiciliul persoanei, data şi locul naşterii, precum şi motivul deplasări, care poate fi: în interes profesional, pentru asistenţă medicală, pentru îngrijirea unui minor sau a unor persoane aflate în dificultate, sau în cazul decesului unui membru al familiei.

Declaraţia pe proprie răspundere poate să fie scrisă şi de mână, însă cu condiţia ca elementele prevăzute în cea tipizată să se regăsească pe documentul scris de mână. De asemeneea, aceasta poate fi stocată și pe un dispozitiv electronic, cum este telefonul mobil, dar numai după ce a fost semnată şi datată.

Declarația pe proprie răspundere poate fi descărcată de la adresa – https://stirioficiale.ro/storage/0611_Model%20Declaratie%20proprie%20Raspundere.pdf

Referitor la adeverința de la angajator, necesară celor se deplasează în interes profesional pe timpul nopții, autoritățile transmit că aceasta trebuie să conţine numele, data şi locul naşterii angajatului, numele şi sediul angajatorului, dar şi adresa la care salariatul şi desfăşoară activitatea. Angajatorul trebuie să precizeze perioada de valabilitate a adeverinţei, iar documentul trebuie să fie datat şi să poarte datele de identificare şi semnătura reprezentantului legal al angajatorului.

La fel ca declarația pe proprie răspundere, și adeverinţa de la angajator poate fi stocată pe sisteme electronice.

Adeverinţa poate fi descărcată de la adresa https://stirioficiale.ro/storage/0611_Adeverinta%20pentru%20angajatori.pdf

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.