Social

Ofertă redusă de locuri de muncă, la sfârşit de an, în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Şansele de angajare sunt aproape nule pentru teleormăneni în această perioadă. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman a publicat lista agenţilor economici din judeţ care au disponibile locuri de muncă în această perioadă. Doar 19 locuri de muncă, toate în municipiul Alexandria, sunt disponibile în această perioadă. Jumătate dintre posturile vacante sunt pentru casieri. Alte posturi sunt pentru bucătar, electrician, şofer şi reprezentant vânzări. Pentru absolvenţii de învăţământ superior sunt disponibile doar două posturi.

Teleormanul încheie anul 2015 cu o rată a şomajului aproape dublă comparativ cu media naţională, ocupând un loc fruntaş în topul judeţelor cu cea mai mare rată a şomajului.

Numărul şomerilor în Teleorman a depăşit 19.000, rata şomajului înregistrată luna aceasta fiind de peste 11%.

Nici în ceea ce priveşte salariile angajaţilor Teleormanul nu stă mai bine. Salariaţii teleormăneni câştigă mai puţin comparativ cu salariaţii din majoritatea judeţelor. Potrivit datelor ultimului buletin statistic dat publicităţii de Direcţia Judeţeană de Statistică, în luna octombrie, câştigul salarial mediu net în Teleorman a fost de 1460 lei, cu 22% mai mic decât câştigul salarial mediu net pe economie.

Faţă de câştigul salarial mediu net la nivel naţional, cel din Teleorman este cu 411 lei mai mic.

Cel mai bine au câştigat în octombrie 2015 teleormănenii care lucrează în servicii şi agricultură. În servicii, salariul mediu net a fost de 1512 lei, iar în agricultură de 1526 de lei. Cele mai mici câştiguri salariale medii nete, de 1320 lei,  au fost în industrie şi construcţii.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.