Social

Oferta locurilor de muncă în învăţământul teleormănean

profesoriMonica DUMITRESCU

Şansele obţinerii unui loc la catedră în învăţământul teleormănean în această perioadă sunt minime. Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a publicat lista posturilor didactice vacante în şcolile teleormănene la data de 10 noiembrie. Doar trei posturi sunt vacante în judeţ, unul dintre acestea fiind de numai 6 ore pe săptămână la Liceul Teoretic Olteni pentru disciplina Tehnologia Informaţiilor şi a Comunicaţiilor. Cu normă întreagă este disponibil un post de educatoare pentru Grădiniţa cu program normal nr. 1 Dobroteşti, structură a Şcolii Gimnaziale Dobroteşti. Postul este însă vacant doar până la sfârşitul lunii aprilie 2016.

De asemenea, mai este disponibil un post de profesor educator cu 20 de ore pe săptămână la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Roşiorii de Vede.

În afara acestei oferte, câteva unităţi de învăţământ teleormănene au anunţat organizarea unor concursuri sau testări pentru ocuparea unor posturi vacante în această perioadă.

Astfel, Liceul Tehnologic nr. 1 din Alexandria organizează concurs pentru ocuparea a două posturi la disciplinele instruire practică transporturi-180 de ore pe an conducere auto şi întreţinere diagnosticarea şi repararea automobilului-stagii de instruire practică-216 ore/an.

Dosarele pentru concurs se depun la secretariatul unităţii de învăţământ până pe data de 17 noiembrie. Pe data de 19 noiembrie candidaţii înscrişi vor susţine inspecţia specială la clasă sau proba practică, urmând ca în data de 20 noiembrie să aibă loc proba scrisă.

Un alt concurs va fi organizat de Şcoala Gimnazială Năsturelu pentru ocuparea unui post cu 9 ore pe săptămână la disciplina religie ortodoxă. Dosarele se depun la secretariatul unităţii de învăţământ în data 13 noiembrie în intervalul orar 9.00-14.00. Inspecţia specială la clasă va avea loc în data de 17 noiembrie, iar proba scrisă pe 18 noiembrie. Dacă la concurs nu se înscriu cadre didactice calificate sau nu promovează concursul candidaţi din această categorie, unitatea de învăţământ organizează şi o testare la care se pot înscrie cadre didactice fără studii corespunzătoare. Dosarele pentru testare se depun la secretariatul unităţii de învăţământ tot în data de 13 noiembrie, proba scrisă se va desfăşura pe data de 18 noiembrie, candidaţii urmând să susţină şi un interviu după aceasta.

Şi Şcoala Gimnazială Sârbeni scoate la concurs un post cu 10 ore pe săptămână pentru un opţional în domeniul informaticii (4 ore la Şcoala Sârbeni şi 6 ore la Şcoala Gratia). Dosarele se depun la secretariatul unităţii de învăţământ în data de 16 noiembrie în intervalul orar 8.00-11.00. Inspecţia specială la clasă sau proba practică au fost programate pe 17 noiembrie, iar proba scrisă pe 18 noiembrie. Pentru acelaşi post unitatea de învăţământ organizează şi testare. La concurs se pot înscrie cadre didactice calificate, conform prevederilor Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului şcolar 2015, iar pentru testare se poate înscrie personal didactic fără studii corespunzătoare postului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.