Economie

Ofertă de muncă în străinătate

Teleormănenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă în afara graniţelor ţării se pot înscrie pentru ocuparea unui a din cele 83 de locuri de muncă vacante în spaţiul european disponibile prin reţeaua EURES (Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă) în acestă perioadă.

Cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în Danemarca: 35 posturi stagiari în ferme de cultivare a legumelor, fructelor de pădure, în sere de legume, livezi.

În Norvegia sunt disponibile 6 posturi electrician, 10 posturi dulgher/tâmplar, 1 post patiser şef şi 5 posturi inginer diverse, iar în Ungaria 20 posturi de şofer autocamion. Mai sunt disponibile 2 posturi asistent medical generalist, 1 post dezvoltator software şi 3 posturi inginer software în Germania.

Comparativ cu numărul solicitărilor, oferta este foarte mică, însă pot apărea oportunităţi de la o săptămână la alta. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, în cardrul căreia funcţionează un Compartiment specializat pentru munca în străinătate, la această dată la nivelul judeţului Teleorman sunt depuse 645 de dosare pentru obţinerea un loc de muncă în Spaţiul Economic European, pentru perioada determinată în diferite domenii de activitate.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Teleorman, Iuliana Bădica, precizează că persoanele interesate să lucreze în străinătate pe durată determinată încă se mai pot înregistra în baza de date a Agenţiilor locale sau Punctelor de lucru, din raza de domiciliu, prezentând următoarele documente: BI/CI sau Paşaport (cu valabilitate de minim 6 luni)– copie; cazierul judiciar (care să ateste că nu are antecedente penale – termen de valabilitate 6 luni) – original; adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea “clinic sănătos”; C.V. în limba română (model EUROPASS); cerere tip – (Anexa 3 bis, prevăzută de Procedura EURES). (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.