Social

Ofertă de muncă în străinătate

bursaÎn această perioadă, la nivel naţional prin reţeaua EURES sunt disponibile 88 de posturi pentru românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă în afara graniţelor ţării. Cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în Lituania care solicită 10 mecanici de aviaţie, 30 ingineri aeronave şi 30 lucrători canalizare. În Norvegia, inginerii români de diverse specializări au la dispoziţie 13 locuri de muncă vacante. Mai sunt disponibile: în Belgia – un post de cercetător ştiinţific, în Danemarca – două posturi pentru  medic specialist psihiatru şi în Ungaria – un post recepţioner şi un post vânzător vignete autostradă.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, teleormănenii interesaţi de aceste posturi dar şi de ofertele viitoare privind locurile de muncă vacante în spaţiul european se pot înregistra în baza de date a agenţiilor locale sau punctelor de lucru, din raza de domiciliu, prezentând următoarele documente: BI/CI sau Paşaport (cu valabilitate de minim 6 luni)– copie; cazierul judiciar (care să ateste că nu are antecedente penale – termen de valabilitate 6 luni) – original;  adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea “clinic sănătos”; C.V. în limba română (model EUROPASS); cerere tip.

În cadrul AJOFM Teleorman funcţionează din ianuarie 2007 un Compartiment specializat pentru munca în străinătate în cadrul căruia se acordă persoanelor aflate în căutarea uni loc de muncă şi angajatorilor o varietate de servicii gratuite precum: obţinerea unui loc de muncă în condiţii sigure, informare şi consiliere profesională privind încadrarea în muncă în străinătate, informaţii detaliate asupra locurilor de muncă adecvate şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă în alte state, organizarea de burse ale locurilor de muncă la solicitarea partenerilor EURES externi. În baza de date a acestui compartiment până acum au fost înscrişi aproximativ 800 de teleormăneni care solicită un loc de muncă în Spaţiul Economic European, pentru perioadă determinată, în diferite domenii de activitate.(M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.