Eveniment

O substaţie SMURD va fi inaugurată luna aceasta la Dobroteşti

Monica DUMITRESCU

Pe 22 martie 2017, în comuna Dobroteşti, va fi inaugurată o nouă substaţie SMURD a judeţului Teleorman. Este a şasea substaţie SMURD din judeţ, prima în mediul rural.

“Avem autorizaţii şi infrastructura necesare, precum şi resurse umane pregătite să intervină”, a spus col. Marius Stancu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Al D Ghica” Teleorman.

Următoarea substaţie SMURD va fi înfiinţată la Drăgăneşti Vlaşca, odată cu înfiinţarea noului punct de lucru al ISU Teleorman, preconizată pentru luna iunie 2017.

Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Teleorman a fost înfiinţat în aprilie 2012, în structura ISU Teleorman şi a unităţii de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

În prezent, serviciul beneficiază de cinci echipaje de prim-ajutor şi tot atâtea ambulanţe distribuite în cele cinci municipii şi oraşe din Teleorman. Numărul intervenţiilor echipajelor SMURD în Teleorman a crescut de la an la an. Potrivit ultimului bilanţ prezentat de ISU Teleorman, în anul 2016, echipajele SMURD au fost solicitate să intervină la un număr de 7443 de situaţii de urgenţă (cazuri SMURD plus accidente rutiere).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.