Economie

O stație pentru tratarea mecano-biologică a deșeurilor va fi funcțională în Teleorman

O stație de tratare mecano-biologică a deșeurilor, care va permite sortarea acestora, astfel încât să ajungă o cantitate mult mai mică în celulele de depozitare, va fi funcțională la nivelul județului, transmit autoritățile.

În acest sens, în ședința Consililui Județean de luni, 31 mai, aleșii județeni au adoptat atât proiectul de hotărâre privind aprobarea participării Consiliului Județean Teleorman la realizarea proiectului “Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare a documentațiilor de atribuire pentru proiectul Stație pentru tratarea mecano-biologică a deșeurilor municipale colectate din județul Teleorman” , cât și  Acordul de parteneriat dintre Administrația Fondului pentru Mediu, Consiliul Județean Teleorman și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Managementul Deșeurilor Teleorman”.

„Ne-am manifestat acordul să participăm la acel program privind proiectarea și execuția lucrărilor privind o stație de tratare mecano-biologică, este un program derulat în parteneriat cu Agenția Fondului de Mediu, astăzi am aprobat participarea Consiliului Județean în acest program, pe de o parte, și pe de altă parte acordul de parteneriat dintre Consiliul Județean și Agenția Fondului de Mediu. Urmează aceeași procedură, AFM-ul va fi instituția care va face licitația pentru studiul de fezabilitate pentru această investiție, după această procedură ne va fi pus la dispoziție studiul de fezabilitate respectiv și vor începe procedurile de licitație pentru proiectarea și execuția acestei invesiții”, a spus Adrian Gâdea, la finalul ședinței Consiliului Județean.

Prin achiziția Stației pentru tratarea mecano-biologică a deșeurilor, acestea vor fi sortate, astfel încât o parte din deșeuri să fie reciclate, iar ce nu se poate recicla va fi folosit drept deșeuri biodegradabile în agricultură. Obiectivul principal al investiției îl reprezintă diminuarea volumului deșeurilor, astfel încât în celulele de depozitare să ajungă o cantitate cât mai mică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.