Sport

O performanţă de senzaţie pentru baschetul alexăndrean – CSS Alexandria este campioană naţională la U-15!

css 2După performanţele reuşite de generaţia ’90 a CSS Alexandria, cvadruplă campioană naţională, o nouă generaţie de aur se face remarcată la nivel de baschet juvenil. Grupa de sportive născute în 1998, pregătită de antrenorul Mădălin Piperea, a reuşit în Săptămâna Mare performanţa de a câştiga titlul naţional la categoria de vârstă U-15, iar această performanţă a fost obţinută chiar pe terenul echipei pe care a învins-o în finală, Champions Bucureşti. Titlul naţional obţinut săptămâna trecută de tinerele baschetbaliste alexăndrene este al patrulea din palmares, iar această generaţie de aur poate depăşi performanţele generaţiilor de până acum.

Turneul final al Campionatului naţional Under 15 s-a disputat în Bucureşti, în organizarea clubului Champions, la care au participat 8 echipe. principala favorită la titlul naţional,  echipa CSS Alexandria – antrenor Mădălin Piperea, a fost repartizată într-o grupă foarte tare, din care avea să iasă fără prea mari probleme. După trei victorii care au demonstrat superioritatea alexăndrencelor, a urmat disputa cu echipa similară din Timişoara, din semifinale, pe care acestea au învins-o de o manieră categorică, la 31 de puncte diferenţă.

Finala, disputată într-o altă sală decât cea unde s-a jucat întreg turneul (!), împotriva gazdelor competiţiei, a fost una de infarct, dar alexăndrencele au demonstrat din nou că reprezintă o forţă în baschetul juvenil românesc. În faţa unei săli ostile – în care galeria venită de la Alexandria a încercat să ţină piept spectatorilor bucureşteni, şi de multe ori a reuşit – echipa antrenată de Mădălin Piperea a reuşit una din cele mai frumoase victorii pentru sportul teleormănean.

Lotul echipei CSS Alexandria, campioană naţională la categoria de vârstă Under 15, cuprinde următoarele sportive: Giulia Duşman, Cerasela Pârvu, Ioana Sandu, Diana Afumatu, Violeta Iana, Lorena Ţone, Paula Militaru, Iulia Turcu, Eliza Islas, Ilinca Bădulescu, Ştefania Candoi, Iulia Mutu, Diana Dragu, Andreea Mircea, Alina Roşu; antrenor Mădălin Piperea.

“Mă bucur enorm pentru acest succes, este o victorie a unei generaţii care merită toate felicitările!”, a spus antrenorul Mădălin Piperea, după câştigarea celui de-al patrulea titlu naţional cu echipa de ’98.

“Suntem foarte bucuroase, considerăm că grupul foarte unit, dar şi respectarea indicaţiilor primite, au fost cele care au făcut diferenţă şi ne-au ajutat să câştigăm” – Iulia Turcu, sportivă nominalizată în “echipa turneului”

“Aceste fete şi antrenorul merită felicitări, pentru că au demonstrat că acolo unde se munceşte, se face performanţă, indiferent de valoarea adversarului” – Costina Piperea, director CSS Alexandria.

 

Rezultatele obţinute de echipa CSS Alexandria la turneul final al CN U-15 de la Bucureşti au fost:

* în grupă

– CSS Alexandria – ACS Champions Bucureşti 59-25;

– CSU Cuadripol Braşov – CSS Alexandria 45-63;

– U For You Cluj – CSS Alexandria 20-64;

* în semifinale: CSS Bega Timişoara – CSS Alexandria 36-67;

* în finală: CSS Alexandria – Champions Bucureşti 64-52.

Bogdan Panăcss

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.