Economie

O parte din vechiul sediu PD-L a fost atribuit Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, pentru digitizarea arhivei manuale

Cu unanimitate de voturi, consilierii judeţeni întruniţi în şedinţă ordinară luni, 28 noiembrie, au adoptat proiectul de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită a unui spaţiu proprietate privată a judeţului Teleorman, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman. Concret, prin votul aleşilor, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman, serviciu public în subordinea Consiliului Judeţean, a primit spaţiul necesar pentru implementarea proiectului de informatizare a stării civile “Plan integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetăţenilor”, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul căruia este prevăzută digitizarea arhivei manuale de stare civilă, exemplarul II.

„Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman este serviciu public în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman şi are sediul la demisolul imobilului situat în municipiul Alexandria, str. Alexandru Colfescu nr. 63, proprietate privată a judeţului Teleorman. Prin adresa nr. 2322 din 23.08.2016, înregistrată la Consiliul Judeţean Teleorman, sub nr. 10170 din 23.08.2016, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman a solicitat atribuirea în folosinţă gratuită a unui spaţiu din imobilul situat în municipiul Alexandria, str. Alexandru Colfescu nr. 63, proprietate privată a judeţului Teleorman. Spaţiul solicitat este necesar pentru implementarea proiectului de informatizare a stării civile “Plan integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetăţenilor”, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. (…) Deoarece Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman al imobilului nu deţine un alt spaţiu în care să se desfăşoare activitatea de digitizare a arhivei manuale de stare civilă, exemplarul II, iar o parte din spaţiul de la etajul II situat în municipiul Alexandria, str. Alexandru Colfescu nr. 63, proprietate privată a judeţului Teleorman este liber, propunem a se atribui în folosinţă gratuită spaţiul în suprafaţă totală de 48.85 mp, din care suprafaţă utilă 32.18 mp şi suprafaţă utilă comună 20.67 mp, cu terenul aferent în cotă indiviză de 48.24 mp”, se arată în expunerea pe motive a proiectului de hotărâre.

Acelaşi proiect de hotărâre a fost trecut pe ordinea de zi în şedinţa de pe 27 septembrie, atunci fiind respins cu 21 voturi “pentru” şi 9 voturi “împotrivă”, consilierii PNL şi cei ai PMP votând nefavorabil iniţiativa.

„Este un proiect extrem de important, un proiect în urma căruia se simplifică procedurile administrative aplicabile cetăţenilor, este un proiect care vizează digitizarea arhivei manuale a acestui serviciu, asta înseamnă că se reduce timpul, documentele cetăţenilor sunt livrate într-un timp mult mai scurt. Pentru aceasta, trebuia să acordăm, la solicitarea Ministerului de Interne, un spaţiu pentru ca aceste echipamente necesare stării civile să poată fi montate şi să se poată lucra. Şi tot Ministerul de Interne ne cere ca acest spaţiu să fie în imediata apropiere, pentru ca registrele de stare civilă să poată fi transportate în condiţii corespunzătoare. Din păcate, dacă tot se vorbeşte de birocraţie şi de reducerea birocraţiei, iar noi facem eforturi să implementăm proiecte în acest sens şi ei se opun, concluziile trebuie să le tragă cetăţenii”, declara Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean, la finalul şedinţei de pe 27 septembrie, când opoziţia din Consiliul Judeţean s-a opus adoptării proiectului de hotărâre în discuţie (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.