Eveniment

O parte din laboratoarele controlate de CAS au raportat servicii medicale pentru persoane decedate

analize de laborator1În luna august 2015, Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman a efectuat 12 controale tematice la furnizori de servicii  medicale de medicină primară şi paraclinice aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman în legătură cu furnizarea serviciilor care fac obiectul contractelor încheiate, precum şi 3 controale operative la furnizori de servicii medicale de medicină primară, clinice şi paraclinice, privind debitele stabilite de Curtea de conturi pentru anii 2013-2014.

Controalele s-au efectuat de către echipe constituite din cadrul Compartimentului Control în baza dispoziţiilor de serviciu emise în acest sens.

La furnizorii de servicii de medicină primară s-a verificat modul de respectare de către furnizor a condiţiilor existente la momentul evaluării şi a criteriilor care au stat la baza încheierii contractului; modul de respectare de către furnizor a clauzelor contractuale; concordanţa între serviciile medicale contractate, raportate de către furnizor şi serviciile consemnate în evidenţele specifice existente la nivelul cabinetului.

La furnizorii de servicii medicale paraclinice s-a controlat modul de respectare de către furnizor a condiţiilor existente la momentul evaluării şi a criteriilor care au stat la baza stabilirii valorii de contract; modul de respectare a clauzelor contractuale, ca de altfel şi concordanţa între serviciile medicale contractate, raportate de către furnizor şi decontate de către C.A.S şi serviciile consemnate în evidenţele specifice existente la nivelul cabinetului.

La medicii de familie, în continuare s-a depistat că au fost eliberate reţete la categegoria “0-700 lei” unor pensionari cărora nu li s-au solicitat declaraţie de venit pe propria răspundere, aceştia având venituri peste 700 lei. De asemenea, unii medici de familie au acordat servicii şi prescripţii medicale unor pacienţi în perioade în care aceştia figurau internaţi în spital, iar o parte din cei controlaţi au raportat servicii efectuate la domiciliul asiguraţilor fără a fi consemnate în registrul de domicilii.

Şi la laboratoarele de analize medicale lucrurile sunt cam la fel, în sensul că o parte dintre furnizorii de servicii medicale paraclinice au raportat că au efetuat o serie de analize unor persoane, în condiţiile în care acestea erau internate. De asemenea, unele laboratoare au raportat servicii medicale efectuate unor persoane decedate. În urma acestor controale la furnizori de servicii medicale (9 controale tematice şi 3 controale operative), iar suma totală imputată este de 2.9674,90 lei, bani care au fost deja recuperaţi. (C.P.)

One Comment

  1. Masuri de suspendare a activitatii se impune unor astfel de acte

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.