Social

O oportunitate pentru alexăndreni

casa2

 

 

 

 

Ioan DUMITRESCU

Miercuri, 15.10.2014, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a ţinut o conferinţă de presă în care a prezentat trei obiective de investiţii pentru care există deja hotărâre de Consiliu local. Este vorba despre 14 unităţi,  locuinţe de tip unifamilial, în regim duplex, care urmează a fi construite cu ANL în perimetrul fostei unităţi militare, pe un teren cedat de Primăria Alexandriei, unde s-a şi făcut parcelarea.

Este vorba despre trei variante de locuinţe. Prima variantă are la parter o sufragerie, bucătărie, un grup sanitariar la etaj două dormitoare şi un alt grup sanitar. Suprafaţa construită a acestei variante este de 622 metri pătraţi şi are un cost de 53.800 euro, respectiv 433 euro/m.p. A doua variantă este mai generoasă, cu o compartimentare mai pretenţioasă, având un număr asemănător de încăperi. Suprafaţa construită a acestei variante este de 71 m.p. iar preţul este de 66.700 euro, respectiv 533 euro/m.p. De remarcat este faptul că la această variantă, la etaj ferestrele sunt incluse în acoperiş, gen luminator. A treia variantă are acelaşi număr de camere, are o suprafaţă construită de 61 m.p., costă 53.251 euro, respectiv 433 euro/m.p. Locuinţele se vor construi cu credit ipotecar, ANL implicându-se în negocierea cu 12 unităţi bancare, în funcţie de preferinţa clienţilor. Ratele lunare ale beneficiarilor vor fi de maximum 900 lei/lună pe o perioadă de 25 de ani. Nu există limită de vârstă pentru cei care vor contracta respectivele credite. Modelul respectiv de construcţii este practicat de ANL în mai multe localităţi din ţară, iar lucrările vor începe din această toamnă.

Un al doilea obiectiv de investiţii se referă la construirea unui Centru multifuncţional, care va fi realizat tot pe fonduri europene de la Uniunea Europeană. Respectivul centru multifuncţional va avea o suprafaţă construită de 735 m.p. şi va avea spaţii destinate sălilor de expoziţie, sală de proiecţie, birouri, sală de conferinţă şi de spectacole, o discotecă şi chiar şi o cafenea. Perioada de execuţie este de doi ani.

Al treilea obiectiv se referă la o parcare supraterană care se va realiza tot cu fonduri de la Uniunea Europeană, şi va avea la parter 21 de locuri de parcare, la primul etaj 23 de locuri de parcare, la al doilea etaj tot 23 de locuri de parcare, iar pe terasă vor mai fi amenajate alte 30 locuri de parcare. Tot în Alexandria se mai intenţionează construirea unei alte parcări, cu parter şi 5 etaje la intersecţia străzii Bucureşti cu strada Libertăţii.

casa3

One Comment

  1. Ati uitat de stadion; sau s-a renuntat la el in favoarea parcarilor? macar sa se continue proiectul pe care l-au început comunistii (ăia vechi…)-sapasera si fundatiile pentru ca tribunele de la sosea sa fie simetrice fata intrarea in stadion.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.