Social

O nouă ședință a Comisiei de Dialog Social, convocată la solicitarea Sindicatului “Spiru Haret” Teleorman

O nouă ședință a Comisiei de Dialog Social a avut loc, vineri, în Sala mare a Palatului Administrativ, convocată la solicitarea Sindicatului “Spiru Haret” Teleorman – Afiliat la Federația Sindicatelor din Educație “SPIRU HARET”, transmite Prefectura Teleoman.

Pe ordinea de zi a înlâlnirii prezidate de subprefectul județului, Nicoleta Voicu, s-au regăsit subiecte legate de aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporului pentru condiții de muncă, prin raportare la salariul de bază aflat în plată, dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ cu dispozitive și echipamente, decontarea integral a cheltuielilor de navetă pentru personalul din învățământ.

La ședință au luat parte reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate, confederațiilor sindicale şi confederațiilor patronale – membri ai Comisiei de Dialog Social Teleorman și invitați din partea unităților de învățământ, respectiv reprezentanți ai Sindicatului “Spiru Haret”- Filiala Teleorman.

Reprezentanții Sindicatului “Spiru Haret” Teleorman au solicitat găsirea unor soluții astfel încât angajații din sistemul de învățământ preuniversitar să poată beneficia de drepturile legale privind salarizarea, fiind nemulțumiți de înghețarea salariilor începând 1 ianuarie 2021.

Subprefectul Nicoleta Voicu i-a asigurat pe reprezentanții sindicatului “Spiru Haret” Teleorman că va înainta Executivului revendicările acestora.

One Comment

  1. #RomaniaEducata

    Profesorii au dreptate!
    Părinții trudesc din greu să le plătească meditațiile direct la „buzunar”… fără taxe plătite către stat.
    Exemplu: 150 lei x 2 ședințe/zi x 21 zile lucrătoare= 6.300 lei/lună
    E corect, domnule sindicalist plătit cu mii de euro/ lună?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.