Eveniment

O nouă platformă online cu informații oficiale despre COVID-19 și chestionar de evaluare a simptomelor

Guvernul României, în colaborare cu DSU și Code for Romania, a lansat, luni, platforma CeMaFac (cemafac.ro), care este o componentă a proiectului COVID19- știri oficiale (stirioficiale.ro). Este vorba despre un ghid simplu și practic, bazat pe scenarii posibile prin care populația României poate trece în următoarea perioadă.

De asemenea, platforma îi va ghida pe utilizatori pentru diferite situații îi va aduce mai aproape de măsurile recomandate de autorități pentru a se proteja mai bine și pentru a-i proteja pe cei apropiați, transmite Grupul pentru Comunicare Strategică.

Pe cemafac.ro, utilizatorii au acces la un chestionar de evaluare a simptomelor, dezvoltat în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență. După completarea chestionarului, utilizatorii pot afla ce au de făcut mai departe, în funcție de starea de sănătate și de acțiunile întreprinse în ultima perioadă.

Pe de altă parte, celelalte secțiuni din website-ul cemafac.ro tratează subiecte cu sunt modul de transmitere și simptomele infectării cu coronavirus, dar și cum ne protejăm, adaptare și rezistență cât și informații folositoare pentru cei care oferă ajutor sau sprijină echipele de intervenție.

cemafac.ro este un proiect realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.