Eveniment

O nouă înșelătorie pe Instagram / “Carduri cadou” pentru magazinul SHEIN

Cercetătorii Avast au detectat o nouă înșelătorie care vizează utilizatorii Instagram din diverse țări, inclusiv Marea Britanie, Australia, Franța, Spania și Polonia,  Conform Avast, atacatorii publică un comentariu înșelător la postarea unui utilizator prin intermediul căruia felicită potențiala victimă și o anunță că este unul dintre cei 2023 de norocoși selectați în acest an pentru a primi un card cadou pentru magazinul SHEIN, transmite Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

În cadrul comentariului înșelător, atacatorii îi oferă utilizatorului un link către un profil de Instagram, unde este publicată o adresă URL pe care victima trebuie să o acceseze pentru a răspunde, într-un timp limitat, la trei întrebări, ulterior trebuind să aleagă un premiu în valoare de câteva sute de euro sau de dolari pentru obținerea căruia victima trebuie să furnizeze o mică sumă de bani.

În final, victima este redirecționată pe un site unde va trebui să completeze câteva informații personale și să-și introducă detaliile cardului de credit pentru a plăti acea sumă mică de bani în schimbul cardului de câteva sute de euro sau dolari. În realitate, victima se abonează, fără să vrea, la un serviciu pentru care va fi taxată cu diverse sume la fiecare două săptămâni.

Cercetătorii Avast menționează că pe rețelele sociale apar în mod constant înșelătorii similare cu aceasta și recomandă utilizatorilor să își protejeze dispozitivele cu software antivirus și să caute semne de autenticitate ale conturilor Instagram care le oferă informații.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.