Eveniment

O nouă încercare de ocupare a funcției de director general al Casei de Sănătate

Casa Națională de Asigurări de Sănătate organizează un nou concurs pentru ocuparea postului vacant de director general al Casei de Asigurări de Sănătate a județului Teleorman, transmit reprezentanții instituției. Concursul este derulat la nivel național, fiind puse în joc majoritatea funcțiilor de directori ai caselor județene de sănătate, precum și al Casei de Sănătate a Municipiului București și al Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești.

Demersul este impus de eșecul precedentului concurs, la care pentru funcția de director general al instituției s-a înscris un singur candidat, care nu s-a prezentat la proba scrisă ce a avut loc pe data de 6 mai.

De altfel, la nivel național, la concursul organizat în luna mai, 54 de persoane au avut dosarele admise pentru a participa la concurs, dar 21 nu s-au  prezentat la examen. Numai cinci dintre candidații care au susținut examenul au și reușit să-l promoveze.

La a doua încercare de ocupare a funcțiilor cu miză de miliarde de euro, ținând cont de bugetele generoase pe care le au la dispoziție casele de sănătate din țară, concursul este programat pentru data de 16 iunie, la Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență București din București, iar persoanele interesate pot depune dosarele de candidatură până pe data de 4 iunie.

Concursul în urma căruia se va decide noul director general al Casei Județene de Sănătate Teleorman constă într-o probă scrisă, ce se va desfășura pe data de 16 iunie, şi un interviu, ce se va desfăşura în termen de cel mult patru zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise și care va testa cunoștințele teoretice, practice și abilitățile/competențele manageriale.

Pentru a putea participa la concurs, persoanele interesate trebuie să îndeplinească o serie de condiții, respectiv: să aibă studii de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă (copie legalizată); pregătire complementară/managerială în domeniul de activitate al candidatului sau în sistemul de sănătate: cursuri de perfecționare/specializări/competențe/master/doctorat (dovedite prin acte – copii legalizate); vechime în specialitate – minimum 7 ani (carnet de muncă – copie legalizata sau orice alt înscris doveditor în acest sens); activitate desfășurată în funcții de conducere de minimum 2 ani.

De asemenea, candidații vor prezenta o recomandare de la ultimul loc de muncă; un curriculum vitae din care să rezulte activitatea desfășurată; planul de management din care să rezulte abilitățile lor manageriale, adaptate standardelor de performanță și indicatorii de referință asociați standardelor de performanță pentru postul de director general în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Relații suplimentare privind condițiile de participare la concurs, actele necesare înscrierii şi bibliografia de concurs se pot obţine la sediul CNAS sau la sediul CAS Teleorman din Alexandria str. Libertăţii nr. 1 și, de asemenea, pe pagina de internet a CNAS sau a CAS Teleorman www.castr.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.