Sport

O nouă generaţie de antrenori, posesori ai licenţei C UEFA, va susţine examenul

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn ultimii ani, fotbalul judeţean a cunoscut o transformare importantă, odată cu cerinţa impusă echipelor de a avea antrenor calificat pe bancă, cel puţin de nivelul licenţei C UEFA. Este vorba de obligativitatea echipelor de Liga a 4-a de a avea antrenori în cadrul clubului care să deţină cel puţin calificarea respectivă; iar din toamnă, odată cu startul noului sezon, şi echipele din Liga a 5-a vor fi obligate să aibă antrenor calificat, cu cel puţin licenţa C UEFA.

Această prevedere a dus la absolvirea cursurilor de antrenori de către două generaţii la nivel judeţean, plus a treia generaţie care se află în plină perioadă de formare, iar peste două săptămâni va susţine examenul final. Mircea Cristescu, preşedintele Comisiei Tehnice din cadrul AJF Teleorman, cel care s-a ocupat de pregătirea şi formarea antrenorilor la nivel judeţean, a precizat faptul că “în următorii ani se va pune un accent deosebit pe calificarea antrenorilor, indiferent de eşalonul la care activează echipele, aceasta este tendinţa pe care merge Federaţia”. Ales la recentele alegeri din cadrul AJF Teleorman prim-vicepreşedinte, Mircea Cristescu se află la ultima generaţie de antrenori pe care o mai pregăteşte, deoarece, conform statutului AJF, funcţia respectivă este incompatibilă cu cea de preşedinte la Comisia Tehnică. Dar, a ţinut să mai puncteze Mircea Cristescu, “antrenorii care au dobândit licenţa C UEFA anterior şi expiră viza în acest an, sunt aşteptaţi la sediul AJF Teleorman, pentru reînnoirea vizelor, pentru aceasta fiind nevoie de plata unei taxe modice şi două fotografii”.

Aşadar, din toamna acestui an toate echipele din ligile 4 şi 5 vor avea antrenor calificat, cel puţin deţinător al licenţei C UEFA, pe bancă, în caz contrar acestea riscând penalităţi financiare deloc de neglijat.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.