Eveniment

O nouă ediţie a Târgului Agralimex a fost deschisă la Alexandria

IMG_6583Monica DUMITRESCU

Ediţia a XXVI-a Târgului pentru agricultură Agralimex a fost deschisă joi, 18 august, la Alexandria, pe platoul de la Finanţe. Peste 20 de firme şi-au expus produsele şi ofertele în cadrul acestui târg cu tradiţie. Organizatorii, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria şi Consiliul Judeţean Teleorman, speră ca evenimentul ce pune accent pe potenţialul agricol al judeţului să reprezinte un prim pas făcut de investitori şi consultanţi pentru dezvoltarea afacerilor individuale sau prin programe naţionale.

Au fost expuse, ca de fiecare dată, echipamente şi utilaje agricole performante, de ultimă generaţie. Nu lipsesc nici de data aceasta firmele specializate în consultanţă şi asigurări, bănci comerciale cu oferte specifice pentru fermieri şi întreprinzători din industria alimentară care şi-au expus produsele în standurile special amenajate.

“Firmele autohtone şi cele din străinătate au adus echipamente, au echipat în bună măsură judeţul Teleorman cu maşini agricole, cu instalaţii. Şi-au realizat în judeţul Teleorman puncte de lucru ale dealerilor care bat la poarta fermierilor şi le oferă cu promptitudine echipamente. Suntem optimişti că viitorul va fi frumos. Mă gândesc că PNDR 2014-2020 nu a demarat, deşi în ciclul financiar anterior, PNDR-ul a absorbit în mare măsură fondurile europene şi sunt convins că pe măsură ce acestea se vor derula, vor constitui un sprijin substanţial în cofinanţarea echipamentelor pe care fermierii doresc să le achiziţioneze”, a declarat în deschiderea evenimentului, preşedintele CCIA Teleorman, Marin Niculcea.

Chiar dacă, în comparaţie cu alţi ani, numărul expozanţilor este mai mic, organizatorii au convingerea că cei prezenţi se vor concentra pe posibilităţile de dezvoltare agricolă a judeţului.

“Este un eveniment emblematic pentru noi, un eveniment economic pentru judeţul Teleorman şi pentru această zonă de sud a ţării. Este o manifestare ce reprezintă o oportunitate principală de a încheia afaceri pe plan local, dar şi de a activa în sfera de afacere la nivel local şi naţional şi sper ca evenimentul să atragă cât mai mulţi investitori spre potenţialul nostru agricol. Într-adevăr, PNDR este un program important, suntem un judeţ cu pământ bogat, cu suprafeţe mari”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea.

Târgul Naţional pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Agralimex este deschis până duminică, 21 august.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.