Eveniment

O nouă autospecială de stingere a incendiilor a intrat în dotarea ISU Teleorman

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” Teleorman informează că, începând de vineri, 15 septembrie 2023, Detașamentul de Pompieri Alexandria are în dotare o nouă autospecială de stingere a incendiilor, cu o capacitate de 10.000 litri de apă și 400 de litri de spumogen.

Autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, la misiunile care necesită cantități însemnate de substanțe de stingere.

Principalele caracteristici tehnice sunt: deplasare rapidă, transmisie 6×6 și gardă mărită, care permit deplasarea inclusiv pe terenuri accidentate; realizarea în scurt timp a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat; posibilitate de alimentare cu apă și din surse fără presiune, ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile sau situate la mare distanță față de hidranți.

Autospeciala a fost achiziționată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin proiectul Viziune 2020 și are o valoare, complet echipată, de aproximativ 1.7 milioane de lei.

Până la această dată, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman i-au fost repartizate patru autospeciale de stingere cu apă și spumă de 10000 de litri și o autospecială de stingere de 4000 de litri, care au fost repartizate la subunitățile de pompieri din Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Zimnicea și Alexandria.

Tehnica de intervenție este foarte importantă în ceea ce privește îndeplinirea misiunilor cu succes, iar echipamentele moderne cresc operativitatea și siguranța în cadrul intervențiilor salvatorilor, precizează ISU Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.