Eveniment

O nouă activitate de învățare în cadrul proiectului “Let’s Make School Our Second Home!”

Săptămâna trecută, în perioada 14-18.10 2019, cinci profesori titulari de la Liceului Teoretic „Constantin Noica” din Alexandria au participat la a treia activitate de învățare, din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ “Let’s Make School Our Second Home!” (Să facem din școală o a doua casă!”), în Turcia, localitatea ESKIŞEHIR, la unitatea de învățământ ESKIŞEHIR ETI SOSYAL BILIMLER LISESI.

Alături de alte12 cadre didactice participante de la cele trei licee partenere din Turcia, Grecia și Italia, profesorii noștri au avut oportunitatea de a fi prezenți la un adevărat curs de formare profesională ce a vizat dobândirea și implementarea în actul didactic a strategiilor didactice moderne de tip „4C”, bazate pe colaborare, comunicare, creativitate și spirit critic.

În cele cinci zile de activitate, profesorii alexăndrineni au participat la lecții demonstrative, workshop-uri, întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Educației din Turcia, activități practice referitoare la cele mai noi aplicații IT care pot fi folosite în procesul de predare și evaluare. Într-un adevărat mediu de învățare prin acțiune, cei 17 participanți au dobândit foarte multe cunoștințe despre ceea ce implică strategii didactice moderne pentru ca, în cadrul orelor de curs, elevii  să-și dezvolte abilitățile de a crea, de a gândi critic, de a comunica și colabora mai eficient.

Obiectivele activității de învățare ”The 4 Cs” au fost:

– obținerea unei înțelegeri mai clare a procesului creativ;

– dobândirea unor instrumente de rezolvare a problemelor, fundamentale în procesul creativ;

– experimentarea unor abilități și tehnici de comunicare mai eficiente care să faciliteze transmiterea de conținut;

– consolidarea propriei capacități a educatorului de a gândi și lucra colaborativ, pentru a-l face mai „real” și mai accesibil pentru elevi;

– încorporarea noilor tehnologii și abilitățile TIC într-un curriculum bazat pe strategii de tipul 4 C.

Activitatea din Turcia a promovat diversitatea, dimensiunea europeană și colaborarea profesorilor, învățarea limbilor străine, cele patru  licee dorindu-și cadre didactice entuziaste care să implementeze concepte moderne în procesul instructiv-educativ și să realizeze proiecte europene.

Reamintim faptul că Liceul Teoretic „Constantin Noica” din municipiul Alexandria implementează, în calitate de coordonator, proiectul european Erasmus+ “Let’s Make School Our Second Home!”  (Să facem din școală o a doua casă!”), pentru care a primit o finanțare de aproximativ 40000 de euro de la Comisia Europeană, dar și un proiect de mobilitate în domeniul școlar din cadrul programului ERASMUS+ ”STRATEGY – Strong Teachers Respect, Assess, Treat Everybody Gently”,  cu nr. de referinta 2019-1-RO01-KA101-061704, în valoare de peste 25000 de euro.

Coordonator proiect,

Prof. Simona Dragomir

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.