Eveniment

“O lume fără război” – expoziție de pictură

Joi, 30 ianuarie 2020, ora 11.00, va avea loc la Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea  Culturii Tradiţionale Teleorman  vernisajul expoziției  de pictură “O lume  fără război”.

Expoziția este parte a unui concurs internațional de pictură pentru copii, ce se desfășoară în peste 30 de țări și a fost inițiat în Rusia, în anul 2014, de către artista Svetlana Solo, membu a Uniunii Artiștilor Plastici din Rusia.

Concursul are loc din 5 în 5 ani, fiecare etapă desfășurându-se  pe parcursul a 2 ani. La concurs pot participa copii cu vârstă cuprinsă între 9 și 16 ani, pe trei grupe de vârstă, iar cele mai valoroase lucrări vor fi trimise la Moscova, unde vor fi apreciate de către un juriu internațional, ele făcând parte apoi din expoziția finală care va fi prezentată în cele 30 de țări participante.

Anul acesta la concurs participă elevii Școlii Ștefan cel Mare din Alexandria, sub îndrumarea prof. Cristiana Mihaela Purcărea, cu un număr mare de lucrări, din care vor fi selectate cele mai bune pentru faza finală a consursului. Curator este domnul Teo Șerbănescu de la Asociația “Centro Pro Arte” care este și organizator alături de  Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea  Culturii Tradiţionale Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.