Social

O încurcătură birocratică a întârziat plata salariilor dascălilor de la Necşeşti

Monica DUMITRESCU

Personalul Şcolii Gimnaziale Gârdeşti din comuna teleormăneană Necşeşti aşteaptă şi acum salariile pe care ar fi trebuit să le încaseze la începutul acestei luni. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, care până marţi, 30 august, nu a fost înştiinţată de această situaţie, verifică situaţia pentru a afla unde se află problema care a generat această situaţie. Directorul unităţii de învăţământ, prof. Viorel Icleanu, arată cu degetul spre autărităţile locale. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, acesta spune că a solicitat transferul banilor din trimestrul 4 în trimestrul 3 pentru a fi plătite salariile dascălilor, însă hârtiile s-au împotmolit undeva la Consiliul local.

Reprezentanţii Primăriei Necşeşti spun că, potrivit legii, sumele pentru plata salariilor dascălilor provin din cote defalcate din TVA şi că la nivelul consiliului local a fost aprobată o hotărâre privind alocarea din buget a banilor pentru dascăli, însă, până la această dată nu există o solicitare scrisă către primărie, din partea conducerii şcolii, din care să rezulte cheltuielile de personal şi celtuielile pentru materialele consumabile. Aceştia spun că vina este a directorului şcolii, care nu a depus documentele necesare pentru plata salariilor dascălilor. Mai mult decât atât, reprezentanţii Primăriei Necşeşti spun că, din nefericire, între directorul şcolii şi autorităţile locale nu există o bună colaborare, unul dintre motive fiind dezinteresul directorului, care nu mai doreşte să ocupe această funcţie după data de 31 august 2016, când îi expiră mandatul. Acest lucru a fost confirmat şi de inspectorul şcolar general, prof. Valeria Gherghe, care spune că în locul acestuia va fi numit un alt director.

Până când situaţia se va rezolva, cei care au de suferit sunt dascălii, al căror salariu întârzie de peste trei săptămâni. La Şcoala Gârdeşti sunt aproximativ 16 dascăli, însă majoritatea au doar câteva ore la această unitate de învăţământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.