Sport

O formă de protest extremă – Unirea Băbăiţa s-a jucat retras de-a retragerea din campionatul Ligii a V-a!

Supăraţi că au fost sancţionaţi financiar de către Comisia de disciplină a AJF Teleorman după primul joc acasă, deoarece nu au vestiarele igienizate (cu 150 lei), apoi nemulţumiţi de sancţiunile primite după jocul de la Călineşti, unde un jucător a lovit arbitrul, membrii conducerii echipei Unirii Băbăiţa au decis să ia o măsură radicală: să se retragă din campionat!

Acest lucru s-a întâmplat în dimineaţa zilei de vineri, 28 septembrie a.c., când pe adresa AJF Teleorman a sosit înştiinţarea oficială de retragere din campionat a echipei din Băbăiţa. Principala supărare se pare că era legată de amenzile primite după jocul întrerupt la călineşti – în total 1000 lei, meci pierdut prin forfait şi suspendări de 12 etape, dar şi tensiunea acumulată în sânul echipei în ultima perioadă. Aceste supărări au dus inedita formă de protest, retragerea din campionat, pentru câteva ore, a echipei!

Ulterior, când conducerea echipei Unirea s-a prezentat la AJF Teleorman, alături de primarul comunei Frăsinet, pentru o eventuală colaborare cu acesta, s-a luat act de faptul că Unirea Băbăiţa va juca la Frăsinet etapa în care nu poate găzdui jocul pe teren propriu.

Joaca de-a retragerea s-a încheiat duminică, 30 septembrie, când cei din Băbăiţa au decis că acea măsură radicală, de retragere din campionat, “era doar o tactică pentru a pune presiune pe jucători, în special pe cei din afara localităţii”!

Acum, la Băbăiţa lucrurile par să reintre în normal, mai ales că a fost victorie concludentă în runda trecută (5-1 cu Vedea). Important este ca şi la baza sportivă din localitate să se pună la punct toate aspectele legate de organizare, iar criza din ultima perioadă a echipei se poate depăşi fără probleme.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.