Eveniment

O elevă din Teleorman, pe lista olimpicilor internaţionali premiaţi de Ministerul Educaţiei

alinaMonica DUMITRESCU

Ministrul Educaţiei a aprobat la începutul acestei săptămâni un ordin privind premiile acordate de către MENCŞ elevilor şi studenţilor care au obţinut performanţe la competiţiile internaţionale pe discipline şcolare şi sportive desfăşurate în anul 2016.

Totodată, au fost aprobate listele cu elevii, profesorii şi unităţile de învăţământ care vor beneficia de aceste premii. Pe lista olimpicilor internaţionali se află şi o elevă a Colegiului Naţional “Al. I. Cuza” din municipiul Alexandria. Este vorba despre eleva Gudei Alina Alexandra, pregătită de prof. Croitoru Nicoleta, care a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene.

Potrivit unei Hotărâri de Guvern, premiile acordate de Ministerul Educaţiei olimpicilor internaţionali, la categoria I, au următoarele valori: premiul I/medalie de aur cu punctaj absolut -12.550 lei; premiul I/medalie de aur -9.720 lei; premiul II/medalie de argint- 8.330 lei; premiul III/medalie de bronz 5.950 lei; menţiune – 4.065 lei. La etapa internaţională a competiţiilor şcolare, categoria a II-a, desfăşurate la nivel european sau regional, se acordă de către MENCŞ stimulente în valoare de: premiul I/medalie de aur -4.440 lei; premiul II/medalie de argint – 3.785 lei; premiul III/medalie de bronz – 2.945 lei; menţiune – 2.550 lei.

Pentru şcoala unde frecventează elevul/elevii premiat/premiaţi la competiţiile şcolare internaţionale categoria I şi respectiv a II-a se acordă aceleaşi stimulente pe care le-a/le-au obţinut elevul/elevii său/săi. Stimulentele primite se vor utiliza pentru dotări destinate, cu prioritate, disciplinei/disciplinelor corespunzătoare obţinerii performanţei şcolare.

4 Comments

  1. Doamna profesor se numeste Croitoru Nicoleta Selena. Oricum, felicitari pentru rezultate atat elevei cat si doamnei profesor!

  2. Felicitari elevei si profesoarei! Alina a fost eleva Sc. St. cel Mare! Inca din gimnaziu a avut rezultate deosebite la biologie. Ma bucur sa vad ca efortul Cristinei Voinea e dus mai departe de o profesoara deosebita! FELICITARI!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.