Economie

O echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Prahova verifică Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria – Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman sunt în control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria este supus controlului începând de luni, 24 martie, de către o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în timp ce reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman efectuează control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov. Verificările sunt realizate în urma deciziei Ministerului Sănătăţii şi vizează condiţiile igienico-sanitare din întreaga unitate medicală. Începând din 24 martie şi până luni, 31 martie, la nivel naţional se derulează  controale încrucişate ale reprezentanţilor Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene la Spitalele Judeţene de Urgenţă şi Institute.

Se va avea în vedere, pe lângă curăţenia în spitale, şi verificarea documentelor privind înfiinţarea şi funcţionarea unităţilor sanitare cu paturi, verificarea structurii funcţionale şi a normelor privind asigurarea condiţiilor de igienă, verificarea asigurării utilităţilor, a blocului alimentar, respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale, verificarea modului de aprovizionare cu materiale de curăţenie şi produse biocide, cantităţi, referate de achiziţii, condiţii de depozitare, gestionarea deşeurilor periculoase, controlul personalului. La finalul inspecţiei se vor întocmi rapoarte de inspecţie şi vor aplica sancţiuni, acolo unde este cazul, iar în cazul în care inspectorii vor avea suspiciuni în vreun fel, vor recolta probe pe care le vor supune analizelor de laborator.

Celelalte unităţi spitaliceşti din judeţul Teleorman au fost deja controlate de inspectorii DSP Teleorman, instituţie în subordinea căreia se află unităţile medicale, iar rezultatele controalelor vor fi făcute cunoscute după data de 5 aprilie, dată până la care trebuie trimise la MS. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.