Sport

O contestaţie care poate decide titlul judeţean! – Va câştiga Sporting?

Unul din cele mai interesante jocuri ale etapei a 11-a din Liga a IV-a judeţeană s-a disputat între Flacăra Talpa şi Sporting Roşiorii de Vede, joc disputat la Frăsinet. Scorul final, 0-0, are implicaţii deosebite în lupta pentru titlul judeţean, însă oaspeţii nu s-au mulţumit cu rezultatul din teren; la final, Sporting a întocmit o contestaţie, pentru substituire, faţă de un jucător al gazdelor (nr. 16, înlocuit la jumătatea reprizei secunde)!

Ce s-a întâmplat în acel caz: jucătorul numărul 16 a fost titular la echipa din Talpa (nu a jucat extraordinar, însă s-a evidenţiat în câteva rânduri), dar prin min. 65 a fost înlocuit. Nimic ieşit din comun, numai că, acelaşi jucător invocă o grabă intempestivă şi pleacă de la terenul din Frăsinet, spre Bucureşti! La final, când s-a întocmit contestaţia, acel jucător nu s-a prezentat pentru a-şi înscrie datele personale, astfel că lucrurile par destul de simple din punct de vedere al rezolvării cazului.

Despre acest caz părţile implicate au ţinut să se abţină, astfel că toată lumea aşteaptă verdictul Comisiei de disciplină. Numai că, în situaţii de acest gen – în care un jucător este înlocuit pe parcursul jocului, fie în prima repriză, fie la pauză, fie pe parcursul reprizei secunde (cum este cazul de faţă) – jucătorii în cauză trebuie să rămână la teren până la finalul meciului, pentru a răspunde unei eventuale contestaţii.

Dacă rezultatul final al jocului Talpa – Roşiorii de Vede va rămâne cel din teren, echipa Sporting se îndepărtează uşor, dar sigur de titlul judeţean. Dacă, miercuri după-amiază, Comisia de disciplină va da câştig de cauză roşiorenilor, la “masa verde”, Sporting ar reveni pe prima poziţie (ocupată momentan de CS Vârtoape), iar echipa din Talpa riscă, pe lângă scorul 0-3, şi o amendă serioasă, de 1500 lei (conform regulamentului); iar aceasta ar fi a doua sancţiune,  la două săptămâni distanţă, cu aceeaşi penalizare financiară, pentru Flacăra, echipă aflată tot mai jos în clasamentul Ligii a IV-a.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.