Eveniment

O ambulanta ce transporta o gravida la spital a ramas blocata in zapada pe DJ703, intre Ciolanesti si Baldovinesti

La nivel național, în ultimele 24 de ore, vremea a fost caracterizată de ninsori, lapovița, ploi și polei în cea mai mare parte a țării. În urma manifestării fenomenelor meteorologice, pe timpul nopții au fost înregistrate efecte în șapte județe (AG, DB, HD, MH, PH, TM și TR), fiind implicate 12 autovehicule și 24 persoane, informeaza Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

În această dimineață, autoritățile locale din județul Teleorman au intervenit pe DJ 703, între localitățile Ciolănești și Baldovinești, pentru deblocarea unei ambulanțe care se deplasa pentru preluarea unei gravide. Această nu a mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil, însă a fost deblocată rapid de utilaje.

În jurul orei 04.00, o alta ambulanță care se deplasa din județul Teleorman către un pacient care necesita dializă din comuna Seaca, județul Olt, pe Drumul Județean 679, între localitățile Mihăești și Seaca, a rămas blocată din cauza zăpezii viscolite pe carosabil. La fața locului s-au deplasat un utilaj al societății care se ocupă cu deszăpezirea drumului respectiv și un utilaj de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Seaca. Ambulanța a fost deblocată rapid, iar ulterior a fost însoțită de un utilaj până la pacient.

Pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, încă de ieri au fost mobilizate echipaje de pompierii salvatori care să intervină în sprijinul cetățenilor si autorităților locale din zonele vizate de ninsori.

Celor care pleacă la drum în această perioadă, autoritatile le recomanda să aibă autoturismele echipate corespunzător, să se intereseze asupra stării drumurilor înainte de pornire și să respecte semnalele ori restricțiile autorităților.

2 Comments

  1. Sa iti bag muie si tie si lu dragnea …

  2. Ce ii intereseaza pe ei? Aceeasi problema este si in Galateni, se circula pe o singura banda, nu s-a dat cu nimic pe jos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.