Social

„O alimentație sănătoasă într-un mediu sănătos”, concurs județean organizat de Palatul Copiilor Alexandria

Aproximativ 120 de elevi din județ au participat la concursul „O alimentație sănătoasă într-un mediu sănătos”, organizat de Palatul Copiilor Alexandria, la finalul acestuia fiind premiați pe categorii de vârstă și secțiuni.

Prin demersul lor, organizatorii au urmărit implicarea copiilor, cadrelor didactice, părinților și a comunității locale în selectarea, pregătirea și finalizarea concursului, antrenând elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal din palate și cluburi ale copiilor și din unitățile școlare.

Prin participarea la concurs, elevii au avut ocazia să-și dezvolte abilitățile de protejare a mediului și de păstrare a tradiţiilor în alimentaţie, și-au putut îmbogăți cunoștințele atât privind alegerea unei alimentaţii sănătoase, cât și alegerea produselor prin verificarea etichetelor, și-au putut îmbogăți cunoștințele ecologice și au putut dobândi informații care să le dezvolte conțiința ecologică, și-au putut cultiva interesul pentru tradiţiile  româneşti și, totodată, au putut percepe realitatea înconjurătoare ca pe un mediu de viaţă acţionând pentru gestionarea, îngrijirea şi protejarea mediului.

Alături de echipa de realizatori, au luat parte la proiect, în calitate de parteneri, Inspectoratul Scolar Judeţean Teleorman, Casa Corpului Didactic Teleorman, Consiliul Judetean pentru Protectia Consumatorului, Agentia pentru Protectia Mediului Teleorman, precum și reprezentanți ai autoritatilor locale și cadre didactice din școli, palat și cluburi ale copiilor din județul Teleorman.

Concursul a fost structurat pe două secțiuni, astfel că pentru prima secțiune participanții au putut face prezentări Power Point sau au putut prezenta referate ori filme cu prilejul activităţilor, în timp la cea de-a doua secțiune au putut confecționa afișe, postere sau jucării.

Juriul a fost alcătuit din profesori specialiști în domeniul protecției consumatorului, în chimie, biologie, informatică și artă culinară.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.