Social

O adeverință cu datele de identificare ale angajatorului, necesară la dosarul de pensionare

La începutul lunii aprilie, a fost promulgată legea care prevede obligativitatea caselor teritoriale de pensii de a informa angajatorul în legătură cu emiterea deciziei de pensionare a angajatului. Actul normativ modifică art.106 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, astfel: “Casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, anticipate, anticipate parţiale sau de invaliditate. Informarea va cuprinde numele şi prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum şi data emiterii acesteia”.

Astfel, pentru a se putea conforma legii și a comunica angajatorului informaţiile cu privire la emiterea deciziei de pensionare, Casa Județeană de Pensii Teleorman informează că persoana care solicită înscrierea la pensie trebuie să prezinte, pe lângă documentele prevăzute de legislaţia cadru în domeniul pensiilor, o adeverinţă eliberată de angajatorul la care îşi desfăşoară activitatea la data solicitării înscrierii la pensie, din care să rezulte datele de identificare ale angajatorului, (adresa, e-mail, fax, nr. telefon).

În cazul persoanelor care desfăşoară concomitent activitate la mai mulţi angajatori, la dosarul de pensie se vor depune adeverinţe eliberate de fiecare angajator în parte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.