Social

O a doua șansă la educație pentru tinerii din Teleorman care sunt șomeri și au abandonat școala

Tinerii din Teleorman cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani care sunt șomeri și au abandonat școala prea devreme vor primi a doua șansă la educație printr-un program special. Proiectul “RE-START. Noi oportunități pentru viață!” este demarat de către Institutul pentru Politici Sociale în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman și este cofinanţat din Programul Operațional Capital Uman/736/6/1/Creşterea numărului de tineri NEETs şomeri cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistraţi la SPO care se reîntorc în educaţie în programe de tip a doua şansă, inclusiv în programe de formare profesională iniţială.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă stimularea integrării pe piața muncii a 410 tineri NEETs (tineri care nu au un loc de muncă, şi care nu sunt înscrişi în programe de educaţie sau formare) din Regiunea Sud – Muntenia, județul Teleorman, prin furnizarea de măsuri inovative de (re)integrare în sistemul de educație.
Potrivit inițiatorilor, „prin proiectul nostru dorim să oferim consiliere, sprijin și suport tinerilor predispuși riscului asociat ajutorului social sau al celui de a câștiga un salariu mic. În cadrul proiectului tinerii vor fi grupați, consiliați și îndrumați în vederea obținerii unui job stabil. Fiecare tânăr eligibil va beneficia de servicii inovative de consiliere și orientare profesională, programe de școlarizare de tip “A două șansă”, formare”.
Consilierii proiectului îi vor ajuta pe tinerii care sunt eligibili și sunt de acord să se înscrie în proiect să își reia educația, prin programe de tip “A Doua Șansă” sau programe de formare profesională iniţială.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.